3 Ekim 2024 Perşembe

26 yıldır kayıp olan Mehmet İnan'ın akıbeti soruldu

Kayıp yakınları ve İHD Diyarbakır Şubesi, 26 yıl önce Siirt'te gözaltına alınarak kaybedilen Mehmet İnan'ın akıbetini sordu.

Kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" şiarıyla açıklama yaptı. Kayıp yakınları 615. haftalarında 28 Şubat 1994'te Siirt'te gözaltına alınarak kaybedilen Mehmet İnan'ın akıbetini sordu.

İKİ KEZ GÖZALTINA ALINDI, 10 GÜN SONRA KAÇIRILDI
Pandemi nedeniyle sosyal medya üzerinden yapılan açıklamayı İHD Diyarbakır Şube Yöneticisi Hasan Yalçın, okudu. İnşaat işçisi olan Mehmet İnan'ın ikinci kez gözaltına alınıp bırakıldıktan 10 gün sonra, 28 Şubat 1994'te Siirt çarşısında silahlı kişiler tarafından zorla bir arabaya konularak kaçırıldığını kaydetti. Yalçın, Ali İnan'ın ertesi gün Siirt Cumhuriyet Başsavcılığına, Siit Valiliğe ve Tugay Komutanlığına giderek oğlunu sorduğunu ancak "böyle birisi gözaltında yok" yanıtını aldığını söyledi.

26 YIL GEÇTİ, HALA KAYIP
Olaydan yaklaşık 5 ay sonra baba Ali İnan'ın, Siirt Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğünü ve kendisine fotoğraflar gösterildiğini kaydeden Yalçın, bu fotoğraflardaki kişilerin hiç birinin tanıdık olmadığını belirtti. 

Yalçın, İnan ailesinin yaptığı tüm başvurulara rağmen Mehmet İnan'dan bir daha haber alınamadığını kaydetti,.