3 Ekim 2024 Perşembe

2021 enflasyonunun faturası TÜİK başkanına kesildi

İktidarın ekonomi politikalarının faturası yine bir TÜİK başkanına çıkarıldı. 2021 yılı enflasyon rakamını yüzde 36.08 olarak açıklayan TÜİK Başkanı Sait Dinçer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gece yarısı operasyonuyla görevden alındı, yerine AKP'li bir başka kadro olan Erhan Çetinkaya getirildi.

2021 yılı enflasyon rakamlarının yüksek çıkmasının faturası yine TÜİK başkanına kesildi. Gerçek enflasyon rakamı yüzde 82,81 olmasına rağmen 2021 yılı yıllık enflasyonunu yüzde 36,08 olarak olarak açıklayan TÜİK'in başındaki Sait Dinçer görevden alındı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gece yarısı operasyonuyla görevden alınan Dinçer'in yerine yine bir AKP'li kadro Erhan Çetinkaya atandı.

Dinçer'in yerine atanan Erhan Çetinkaya 1981 Malatya doğumlu. Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden 2004 yılında mezun olur olmaz, Cybersoft Enformasyon Teknolojileri'nde bir yıl analist ve proje mühendisi olarak çalışan Çetinkaya, 2005 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda (BDDK) göreve başlayarak 2012 yılına kadar Denetim ve Risk Yönetimi dairelerinde banka denetimi ve bankacılık mevzuatı konularında görev yaptı.

ABD'de Duke Üniversitesi'nde İşletme Yüksek Lisansı diplomasını 2014 yılında alan Çetinkaya, BDDK'daki görevine döndü.

2015 yılında Risk Yönetimi Daire Başkanı olarak görevlendirildi. İsviçre'de yer alan Basel Committee on Banking Supervision bünyesindeki çalışma gruplarında Türkiye'yi temsil etti. Eylül 2017-Aralık 2019 dönemlerinde Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'de Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevinde bulundu. 20 Aralık 2019 tarihi itibarıyla BDDK Başkan Yardımcısı olarak atandı.

Çetinkaya'nın aynı zamanda AKP'li Bayrampaşa Belediyesi Başkanı Atilla Aydıner'in damadı olduğu öğrenildi.