2 Ekim 2024 Çarşamba

15 Şubat öncesi birçok kentte ev baskınları

Diyarbakır, Van ve Mardin'de 15 Şubat öncesi ev baskınları yapıldı. Polis yüzde 90 engelli Mehmet Şerif Demirağaç'ı gözaltına aldı.

15 Şubat öncesi polis birçok kentte ev baskınları yaptı, aralarında yüzde 90 engelli Mehmet Şerif Demirağaç'ın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad- TJA) aktivisti Hacire Tanırgan'ın evine polis sabah saatlerinde baskın düzenledi. Polis evin kapısını kırarak içeri girerken, Tanırgan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Tanırgan'ın Diyarbakır'a götürüleceği öğrenildi.

VAN'DA 4 GENÇ GÖZALTINA ALINDI
Van'da polis, sabah saatlerinde birçok adrese baskın yaptı. Evlerde yapılan aramanın ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Gençlik Meclisi üyeleri Arjin Tuncer, Ferhat Azan, Rojin Varhan ve yüzde 90 fiziki engelli Mehmet Şerif Demirağaç gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Van İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

DİYARBAKIR
Diyarbakır'da da çok sayıda eve polislerce baskın yapıldı. HDP Gençlik Meclisi üyeleri Diyar Sincar ve Nurullah Özgün ile Şehmus Doku, Fuat Yalçın ve Mazlum Kardaş gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 5 kişi, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.