2 Ekim 2024 Çarşamba

10 yaşındaki kızı için akbil basmadı, güvenlikçiler saldırdı

Murat Kaçar, 10 yaşındaki kızı ile Şişhane Metro İstasyonu'nda, kızı için Akbil basmadığı gerekçesiyle güvenlikçilerin saldırısına uğradı, yerlerde sürüklendi.

İstanbul’da evine giden Umut Kaçar, 10 yaşındaki kızı R.K. için akbil basmadığı gerekçesiyle Osmanbey-Yenikapı metro hattının Şişhane durağında güvenlik amirinin saldırısına uğradı.

ETHA'ya konuşan Fotoğrafçı Umut Kaçar, saldırıya ilişkin şunları söyledi: "Kızım Datça'da yaşıyor, ilk kez buraya geldi. Belediyenin seçim sürecinde yaptığı reklam doğrultusunda 12 yaşın altında olanlara akbil basılmadığını biliyorum. Biz de metrodan geçerken kızım için basmadım. O sırada bir kadın güvenlikçi böyle bir şey olmadığını söyledi, ben de olduğu yönünde ısrar ettim. Bunun üzerine güvenlik amirini çağırdı. Amir gelir gelmez bağırıp, müdahale etmeye başladı. Beni iteklemeye başladı. Bunun üzerine telefonla görüntü almaya çalıştım, beni metrelerce yerde sürükledi" dedi. 

Kızının gözlerinin önünde yerlerde sürüklendiğini, darp edildiğini aktaran Kaçar, "Yaklaşık 40 dakika boyunca bu devam devam etti. Kızım ağlamaya başladı, travma yaşadı, panikledi. Annesine haber verdim, geldi. Güvenlik amiri annesine de hakarette bulundu" şeklinde konuştu. 

Etrafa insanların toplandığını ve tepki gösterdiğini de kaydeden Kaçar, "Ben tüm bunlar olurken sakin olmaya çalıştım çünkü yanımda kızım vardı. Ama onlar buna rağmen kızımın yanında üzerime çullandılar, beni darp ettiler" diye belirtti. 

Haber verilmesi üzerine olay yerine polislerin geldiğini ve karakola götürüldüklerini ifade eden Kaçar, güvenlik amiri hakkında şikayetçi olduğunu söyledi.

Güvenlik amirinin de kendisinden şikayetçi olduğunu belirten Kaçar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun'un kendisini aradığını ve özür dilediğini belirtti. Kaçar, "Şikayetimden vazgeçmeyeceğim çünkü tartışmadan sonra biz Akbilimizi bastık buna rağmen bizi beklettiler ve fiziki müdahalede bulundular. Bu büyük bir tehdittir" dedi.