2 Ekim 2024 Çarşamba

10 Ekim katliamında yaşamını yitirenler Diyarbakır'da anıldı

Ankara katliamında yaşamını yitirenler Diyarbakır'da anıldı. Anmada konuşan TTB Merkez Konseyi üyesi Halis Yerlikaya, "Barış talebi bombalarla karşılandı. Ankara'da nasıl ki barış dediysek, bugün de barış diyeceğiz" dedi.

Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu, Ankara katliamında yaşamını yitirenleri Eğitim-Sen 2 Nolu Şube binası önünde yaptığı etkinle andı.

Anmanın yapıldığı sokağa katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğrafları asılarak, mumlar yakıldı. Anma saygı duruşu ve sinevizyon gösterimi ile başladı.

SES Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Yıldız Ok, demokrasi ve barış mücadelesine ilk olarak HDP'nin 5 Haziran 2015'te Diyarbakır'da düzenlediği mitingi, devamında 20 Temmuz Suruç katliamı ve 10 Ekim Ankara katliamıyla saldırıldığını söyledi. Ok, katliamla halkların yüreğine ateş düştüğünü, sorumlular yargılanmadan ateşin söndürülemeyeceğini ifade etti.

'KANLI OYUNLARI BOZACAĞIZ'
TİP üyesi Murat Danış, katliamın faillerini tanıdıklarını dile getirdi. 2015 yılından bu yana emekçi sınıfını, barış ve demokrasi isteyen hakları baskı altına alıp sindirmeye amaçladıkları için katliamların devreye konulduğunu ifade eden Danış, halklar üzerinde oynanan zalim ve kanlı oyunları boşa çıkarmak için mücadele edeceklerini söyledi.

Katliamın tanıklarından HDP Bağlar İlçe Eşbaşkanı Mehmet Atlı, o günden sonra ülkede karanlığın hakim olduğunu belirtti. Atlı, tüm karanlık odaklara karşı daha fazla örgütlenerek aydınlığı getireceklerini kaydetti.

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Doğan Hatun, "AKP bu katliamı DAİŞ'in üstüne atmasın, çok net bir şekilde söylüyorum. AKP bizim yoldaşlarımızın katilidir. Bugün katliamın anmasına müdahale ediyorlarsa ve izin verilmiyorsa katil nettir" dedi.

TTB Merkez Konsey üyesi Halis Yerlikaya ise barış çağrıları yapan insanlara bombalarla cevap verildiğini belirterek, "Barış talebi bombalarla karşılandı. Bombalar patladıktan sonra yaralılarımıza dahi müdahale etmeyi bırakmadılar. Ankara'da nasıl ki barış dediysek, bugün de barış diyeceğiz" ifadelerini kullandı.