21 Eylül 2024 Cumartesi

10 Ekim katliamı firari sanıklarının yargıladığı dava başladı

10 Ekim Ankara katliamı firari sanıklarının yargılanması başladı. Duruşma öncesi Adliye önünde açıklama yapan avukat Mehtap Sakinci Coşgun, "Bu yargılanmanın düzgün yapılması için Ankara Adalet Sarayı önünde olmaya ve 10 Ekim katliam davasının sürecini izlemeye devam edeceğiz" dedi.
10 Ekim Ankara katliamı davasında firari sanıkların yargılanmasına başlandı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin salonu yetersiz kaldığı için duruşma 10. Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonu'nda görülüyor.
 
Duruşma öncesi Ankara Adliyesi önünde bir araya gelen demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler, sendikalar ve katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları açıklama yaptı. Açıklamayı 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Eşbaşkanı avukat Mehtap Sakinci Coşgun yaptı.  
 
Adalet sağlamak için daha yolun başında olduklarını kaydeden Coşgun, "Geçtiğimiz aylarda tutuklu sanıkların yargılanması sonuçlandı ve adalet beklentileri karşılanmadı. Bugün başlayarak ve toplamda bir gün sürecek yargılama için salonları doldurmamız gerekiyor. Bugün, 10 Ekim 2015'te garda hayatını kaybedenlerin aileleri olarak buradayız. Bu katliam davasında firar olan 16 sanık hakkında açılan dava için bugün buradayız. Çok fazla söze gerek yok yaklaşık 2 yılı geçen bir yargılama sürecine şahit olduk  Bu yüzden bu yargılanmanın düzgün yapılması için bundan sonra da, sonraki süreçlerde de Ankara Adalet Sarayı önünde olmaya ve 10 Ekim katliam davasının sürecini izlemeye devam edeceğiz" dedi.