6 Ekim 2024 Pazar

1 Mayıs gözaltılarının ifade işlemleri başladı

Mecidiyeköy Meydanı'nda gözaltına alınan 1 Mayıs Platformu üyelerinin emniyetteki ifade işlemleri başladı. İstanbul Adliyesi nezarethanesinde tutulan 12 kişinin de savcılık ifadesi başladı. Osmanbey ve Galatasaray'da gözaltına alınan 21 kişiden 8'i savcılığa sevk edildi.

1 Mayıs günü ilan edilen yasakları tanımadıklarını açıklayan 1 Mayıs Platformu, Mecidiyeköy Meydanı'nda bir araya gelerek 1 Mayıs'ı kutladı. Gruplar halinde meydana çıkan platform bileşenleri "Yaşasın 1 Mayıs, biji yek gulan", "Her yer Taksim her yer 1 Mayıs" sloganlarını attı.

İlk olarak Limter-İş, İnşaat-İş, Dev Yapı-İş, Dev Turizm-İş, Genç İşçi Derneği ve Birleşik İşçi Kurultayı (BİK) "Yaşasın 1 Mayıs" pankartı açarak, sloganlarla Mecidiyeköy'den Taksim'e yürüyüşe geçti. 

Mecidiyeköy Meydanı'nda kitleye saldıran polis, aralarında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ve Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanların emniyetteki ifade işlemleri başladı. Ezilenlerin Hukuk Bürosu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda müvekillerinin susma hakkını kullandığını duyurdu.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi nezarethanesinde tutulan 12 kişinin de savcılık ifadesi başladı.

Osmanbey ve Galatasaray'da gözaltına alınan Gençlik Komiteleri üyesi 21 kişiden 8'i savcılığa sevk edildi. 13 kişi emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.