19 Eylül 2024 Perşembe

Zeytinburnu Belediyesi'ne 'mahkeme kararına uy' çağrısı

İşine geri dönmek için Zeytinburnu Belediyesi önünde dört aydan fazla süredir direniş gerçekleştiren Kenan Güngördü, mahkemenin verdiği işe iade kararının uygulanmasını talep etti. Zeytinburnu Belediyesi'nde çalışırken, güvenlik soruşturması gerekçesiyle işten çıkarılan Kenan Güngördü, belediye önünde sürdürdüğü direnişin 130'uncu gününde Galatasaray Meydanı'nda eylem yaptı.

Yayınlanan KHK'larla, kendisi gibi binlerce emekçinin mağdur edildiğini ifade eden Güngördü, tazminat hakkının gasp eden belediyeyi protesto etti. Yaşadığı mağduriyete dikkat çekmek için oturma eylemi yapan Güngördü'ye bir grup destek verdi. "Zeytinburnu Belediyesi mahkeme kararını uygula Kenan Güngördü işe geri dönsün", "Flormar emekçilerine yönelik baskılar son bulsun. Sendika haktır. İş cinayetlerini durdurun. KHK'lar kaldırılsın" yazılı pankartlar açan Güngördü basını bilgilendirdi.

Kamu görevinde 21'inci yılını doldurduğunu söyleyen Kenan Güngördü, güvenlik arşiv soruşturması gerekçe gösterilerek hiç bir hakkı ödenmeden ihraç edildiğini belirtti. Güngördü şöyle konuştu: "Sadece muhalif olduğum için, AKP'li olmadığım için işten çıkarıldım. Sırf sol bir sendika üyesiyim diye, Hak-İş'e üye olmadığım için işten çıkarıldım. Benim gibi 150 binin üzerinde emekçi sadece bir gecede çıkan Kanun Hükmünde Kararname'lerle, haksız ve hukuksuz şekilde işten atıldı. Sadece İstanbul'da taşerona kadro bahanesiyle 6 binin üzerinde insan işinden ve ekmeğinden oldu. Ben haklı olduğuma inandım ve mahkeme kararı da bunu ispatlıyor zaten. Buna rağmen 130 gündür Zeytinburnu Belediyesi önünde yaptığım eylemlerde, belediye başkanının benimle en küçük bir irtibatı olmadı."

Gebze'deki fabrika önünde direnişte olan Flormar işçilerine destek çağrısı yapan Güngördü, "Flormar'da 89 gündür yüzlerce arkadaşımız sadece sendikalı oldukları için kapının önündeler. Son bir haftadır da polis baskısıyla, patronun baskısıyla, müdahaleyle karşı karşıyalar" dedi. Güngördü, Flormar direnişçilerine herhangi bir müdahale yapıldığı takdirde eylemini Flormar'ın önüne taşıyacağını söyledi. İşe geri alınana kadar eylemine devam edeceğini ifade eden Güngördü, "Her an her yerde sermayenin ve kapitalizmin karşısında olacağım" dedi. İş cinayetlerine de değinen Güngördü, "Her gün iş cinayetlerinde altı işçi kardeşimiz hayatını kaybediyor. Bunları önlemeye hükümetin ve bakanlığın hiç bir çalışması yok" diye belirtti.