6 Ekim 2024 Pazar

Zap ve Metina'da çatışmalar sürüyor, asker kayıpları artıyor

Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıına karşı gerilla direnişi sürüyor. KCK Yürütme Komitesi Üyesi Mustafa Karasu, "Gerilla nasıl ki Zap'ta işgalcileri bozguna uğrattı ise bu saldırıda da tekrar bozguna uğratacaktır" diye belirtti.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik kara harekatı nedeniyle başlayan çatışmalar devam etti.

HPG ve YJA Star gerillaları, Zap'a bağlı Şehit Munzur Tepesi'nde eylem düzenledi. Eylemde bir asker yaşamını yitirdi.

Türk ordusuna ait savaş uçakları ise Zap'ın T Harfi alanını bombaladı.

HPG: İŞGALİN İLK AŞAMASI BOZGUNA UĞRATILDI
HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk devletinin işgal saldırısı ve gerilla direnişine ilişkin açıklama yaptı.

HPG, 23 Nisan günü başlayan saldırıya karşı direnişin sürdüğünü belirtti. Açıklamada, 25 ve 26 Nisan günleri Avaşin, Zap ve Metina bölgelerinde askerlere yönelik eylemler gerçekleştirildiği vurgulandı.

İşgalin ilk aşamasının bozguna uğratıldığı belirtilen açıklamada, 26 Nisan günü savaş tüneline yönelen askerlerin yakın mesafeden vurulduğunu belirten HPG, Avaşin'e bağlı Piramit Tepesinde konumlanan askerlerin mevzilerinin imha edildiğini duyurdu.

Açıklamada, Zap'a bağlı Nerwê Boğazı, Qela Bedewê ve Şehit Serxwebun Tepesi bölgelerinde gerçekleştirilen eylemlerde en az 16 askerin öldüğü belirtildi.

Metina bölgesinde de çatışmaların devam ettiği belirtilen açıklamada, Zendura Tepesi, Banê Şikeftê, Şehit Dilber Tepesi'nde eylemler gerçekleştirildiği vurgulandı. Bu bölgede sabotaj taktiğiyle çok sayıda eylemin gerçekleştirildiği kaydedildi.

KARASU: GERİLLA İŞGALCİLERİ TEKRAR BOZGUNA UĞRATACAKTIR
KCK Yürütme Komitesi Üyesi Mustafa Karasu, Metina, Zap, Avaşin bölgelerine yönelik saldırıları değerlendirdi. Türk devletinin gerillanın iradesini kırarak etkisizleştirmek istediğini dile getiren Karasu, "ABD ve Avrupa bu soykırıma ortak oluyor. Türkiye ile yaşadıkları anlaşmazlıkları Kürt soykırımına destek vererek çözmek istiyorlar" dedi.

Karasu, "Garê bozgunundan sonra bu saldırı zaten bekleniyordu. Garê'den sonra AKP ve Türk devleti sarsıntıya uğradı, yıkılma noktasına geldi. Gerilla nasıl ki Zap'ta işgalcileri bozguna uğrattı ise bu saldırıda da tekrar bozguna uğratacaktır" diye belirtti.