19 Eylül 2024 Perşembe

Zafer Aydın Köln'de anıldı

Ölümsüzleşen MLKP komutanlarından Zafer Aydın için Köln'de düzenlenen etkinlikte, Aydın'ın genç komutanlara örnek olduğu kaydedildi. 

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) komutanlarından Zafer Aydın (Dilşer Renas) Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen etkinlikle anıldı. Zafer Aydın şahsında devrim ve  sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler adına saygı duruşuyla başladı.

Etkinlikte MLKP, genç kadın örgütü ZORA ve Tutsakların Sesi Platformu (TSP) adına konuşmalar yapıldı.

MLKP: KAPİTALİZME KARŞI TEREDDÜTSÜZ SAVAŞTI
MLKP adına yapılan konuşmada, Zafer Aydın'ın (Dilşer Renas) mücadele hayatı anlatıldı. Karadenizli bir devrimci olarak Rojava devriminin savunulmasında yer aldığı hatırlatılarak Zafer Aydın'ın genç bir komutan olarak başından beri devrimin savunulmasında tereddütsüz yer aldığının altı çizildi. Zafer Aydın'ın genç komünistlere yol gösterdiği ve kadın özgürlük mücadelesiyle ilişkilendiği, kapitalizme karşı tereddütsüz savaştığı belirtildi.

ZORA: KARADENİZ'DEN ROJAVA'YA DEVRİM İÇİN SAVAŞTI
Genç kadın örgütü ZORA adına yapılan konuşmada ise gençlik köprüsü vurgusu öne çıktı, "Zafer Aydın yoldaş Rojava devrimiyle Arapça ve Kürtçe öğrenerek komutanlık düzeyini pekiştirdi. Suruç'tan Rojava'ya kardeşlik yürüyüşünde 33'ler katledildi ve o yüzünü devrim topraklarına çevirdi. Karadeniz'den Rojava'ya; devrim ve sosyalizm için savaştı ve ölümsüzleşti. Bizler onun bayrağını taşıyacağız" denildi.

TSP'DEN ŞEHİTLERE BAĞLILIK VURGUSU
Nazım Hikmet'in "Sen yanmazsan, ben yanmasam, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa" dizelerinin okunarak başladığı konuşmada, "'71 devrimciliğin ruhu MLKP ile bölgesel devrim stratejisiyle büyütüldüğü, Zafer Aydın'a bağlılık, mayıs ayında ölümsüzleşen Denizlere ve Kaypakayalara bağlıktır" ifadeleri kullanıldı.

Anma, cumartesi günü Köln Heumark'ta 13.00'de yapılacak "Hasta tutsaklar zerbest bırakılsın, Kobanê davası tutsaklarına özgürlük" eylemine çağrı  ve "Zafer Aydın ölümsüzdür" sloganıyla bitirildi.