19 Eylül 2024 Perşembe

Yüzler Levent'te buluştu: Filistinli esirlere özgürlük

"Safımız Filistin halkının ve direnişinin yanıdır" diyen Filistin Eylem Komitesi, katil İsrail tarafından düzenlenen suikast saldırısında yaşamını yitiren Hamas lideri Haniye'nin 3 Ağustos eylem çağrısına İstanbul'dan yanıt verdi. Filistin davasını desteklediğini iddia eden AKP ve işbirlikçi sermayenin siyonist İsrail'e verdiği desteğin ifşa edildiği eylemde, "Dünyanın tüm kaynaklarını talan eden vahşi sömürgeciler, stratejik çıkarlar mavalıyla işgalci ve ırk-ayrımcı bir rejimle ilişki kuran devletler, kar hırsından başka ilahları olmayan sermayedarlar Filistin'de yaşanan soykırımın ortağıdır" denildi.

Hamas lideri İsmail Haniye'nin siyonist İsrail'in düzenlediği suikast sonucu yaşamını yitirmeden önce yaptığı eylem çağrısı İstanbul'dan yanıtlandı. Haniye, 3 Ağustos Cumartesi günü Filistinli esirlerle dayanışma ve seslerini duyurmak için sokağa çıkma çağrısı yapmıştı. Filistin Eylem Komitesi'nin çağrısıyla yüzlerce kişi Levent'te bir araya geldi; Filistinli esirlere özgürlük, soykırım ve işkencenin derhal sonlanmasını istedi.

'ESİRLERİN DİRENİŞİ İŞGALCİYİ YENECEK'
Filistin Eylem Komitesi'nin çağrısıyla "Filistin'de işgale ve soykırıma son! Filistinli esirlere özgürlük" ana pankartıyla Levent'te yürüyüş düzenlendi. Filistinli tutsakların fotoğrafları ve "Esirlerin direnşi işgalciyi yenecek", "Soykırımcı İsrail hesap verecek", "Filistin'de abluka dağıtılacak", "Yıkılsın İsrail devleti", "Hurra hurra Palestine hurra", "Filistin'i de hayvanları da katillere teslim etmeyeceğiz", "Şehid Heniye, şehid Muhsin", "Şehitlerin yolunu sürdüreceğiz", "Zionism and imperialism will be defeated", "Üsleri kapat, sevkıyatı durdur, siyonistlerle ilişkini kes" dövizleri ve Filistin bayraklarının taşındığı yürüyüşe Filistin İçin Öğrenci Dayanışması, "Yaşasın öğrenci intifadası", İDP "Nehirden denize özgür Filistin. Soykırımcı İsrail ile tüm ilişkiler kesilsin", Sosyalist Meclisler İnisiyatifi "Kahrolsun siyonizm yaşasın Filistin. İncirlik, Kürecik üsleri kapatılsın, kesintisiz ambargo uygulansın. Hedef: İşgalci İsrail'i durdurmak. Amaç: İnsanlığı korumak", Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları "Yıkılsın siyonist İsrail", Filistin İçin Bin Genç "Tüm Filistinli tutsaklara özgürlük" pankartlarıyla katıldı.

HAMAS VE FHKC SELAMLANDI
Yürüyüşte Filistinli direniş örgütleri Hamas ve FHKC selamlandı. Yürüyüş sırasında yapılan konuşmalarda iktidara seslenildi ve Filistin davasına gerçekten destek vermek istiyorsa işgalci İsrail'le ilişkileri kesmesi istendi.

'KATİL İSRAİL İŞBİRLİKÇİ AKP'
Sık sık, "Katil İsrail Ortadoğu'dan defol", "Katil İsrail işbirlikçi AKP", "Esirlerin direnci işgalciyi yenecek", "Hurra hurra Palestine hurra" sloganları atılan yürüyüş katil İsrail konsolosluğunun arka sokağına kadar sürdü.

'TUTSAK FİLİSTİNLİLERİN SAYISI 9 BİN 960'
Burada Türkçe, İngilizce ve Arapça basın metni okundu. Metnin Türkçesini okuyan Tuna Emren, Filistin halkının, 76 yıldır süren işgal ve saldırganlığa karşı koyduğu ve direniş iradesinden geri adım atmadığı için, tam 300 gündür soykırıma uğradığını kaydetti. Ağır bir kuşatma altında gıdasız, susuz, ilaçsız bırakılan Filistinlilerin kendi toprağında özgür bir halk olarak yaşama hakkının elinden alınmak istendiğini söyleyen Emren, "İşgal devleti İsrail, Filistin'e bombalar yağdırıp suikastlarla direniş liderlerini hedef alırken; aynı zamanda çocuk, yaşlı, kadın, erkek ayırmadan esir aldığı binlerce Filistinliye cezaevlerinde işkence ederek insanlık suçu işliyor. Şu anda işgal hapishanelerinde tutulan Filistinlilerin sayısı 9 bin 960'a ulaşmış durumda. Birçok Filistinli ise kayıp ve akıbetleri bilinmiyor. 7 Ekim'den bu yana İsrail'deki askeri tesisler ve cezaevlerinde en az 53 Filistinli tutsak korkunç işkencelerle öldürüldü. İşgal devleti tüm Filistin coğrafyasında gözaltı ve işkenceyi yaygın şekilde uygulayarak Filistin halkının onurlu direnişini cezalandırmak istiyor. Filistin Eylem Komitesi olarak bugün, Filistinli kurumların yaptığı dünya çapında sokağa çıkma çağrılarına cevaben işgal rejiminin elinde bulunan tüm Filistinli esirlerle dayanışmak ve aylardır yaptığımız çağrıları yinelemek için buradayız" dedi.

'TÜRKİYE'NİN İŞGAL DEVLETİYLE İMZALADIĞI ANLAŞMA HALA FESHEDİLMEDİ'
İşgal devletinin 7 Ekim'den sonra soykırım boyutuna ulaşan saldırılarını mümkün kılan şeyin; işgal devletine sağlanan askeri, ticari ve siyasi destek olduğunu vurgulayan Emren, "Bu noktada ABD ve müttefikleri başı çekmektedir. Fakat Türkiye devleti ve sermaye gruplarının da bu soykırımda önemli bir payı vardır. Nasıl mı? Türkiye'de bulunan İncirlik ve Kürecik üsleri, işgal devleti İsrail'in kendini savunması için anlık istihbarat sağlamaktadır. Türkiye'nin işgal devletiyle imzaladığı 'Savunma İşbirliği Anlaşması' hala feshedilmemiştir. Türkiye'nin işgal devletiyle imzaladığı Serbest Ticaret Anlaşması da hala yürürlüktedir. Üstelik işgal devletiyle kesildiği söylenen ticaretin 3. ülkeler aracılığıyla yapıldığı görülmektedir" ifadelerini kullandı.

İŞBİRLİKÇİ SERMAYE İŞGALCİLERE DESTEK SAĞLIYOR
Emren, işbirlikçi sermayenin siyonist İsrail'in soykırıma desteğini de şöyle aktardı: "Azerbaycan'ın devlet şirketi SOCAR tarafından tonlarca petrol, BOTAŞ aracılığıyla Türkiye üzerinden İsrail'e ulaştırılmaktadır. Bu petrol işgal ve soykırımın sürdürülmesine katkı sağlamaktadır. İsrail'deki en büyük Türk yatırımcı Zorlu Holding, ortağı olduğu enerji santraliyle, işgal rejiminin 'Savunma Bakanlığı' dahil işgalci kurumlara elektrik temin ediyor. Yılmazlar İnşaat, Filistinlilerin alıkonulduğu işgal devleti karakollarını inşa ediyor."

'SAFIMIZ FİLİSTİN HALKININ VE ONUN DİRENİŞİNİN SAFIDIR'
Emren, son olarak şunları söyledi: "Dünyanın tüm kaynaklarını talan eden vahşi sömürgeciler, stratejik çıkarlar mavalıyla işgalci ve ırk-ayrımcı bir rejimle ilişki kuran devletler, kar hırsından başka ilahları olmayan sermayedarlar Filistin'de yaşanan soykırımın ortağıdır.  Biz dünyada özgürlük, adalet ve eşitliğin hüküm sürmesini istiyoruz. Bu nedenle safımız Filistin halkının ve onun direnişinin safıdır. Buradan Filistin direnişini ve onun yanında fiili tutum alan Yemen ve Lübnan halklarını selamlıyoruz. Soykırımcı İsrail'in temsilciliği önünden haykırıyoruz: Siyonizm yenilecek direnen Filistin kazanacak!"

Tuna Emren'in ardından basın metninin İngilizce ve Arapçası okundu. Filistin Eylem Komitesi'nin siyonist İsrail'in Filistin'e yönelik soykırım saldırıları sona erene dek eylemlerini sürdüreceğini duyurmasıyla eylem sona erdi.