6 Ekim 2024 Pazar

Yüzde 70 engelli çocuktan 15 gündür haber alınamıyor

Manisa'da yüzde 70 zihinsel engelli çocuk Süleyman K. ile evlendirilmek üzere erkeğin ailesi tarafından kaçıldı. Çocuklarının hayatında endişe eden aile, kaçıran kişiler tarafından çocuğun öldürüleceği üzerine tehdit aldıklarını belirtti. Aile yetkililere seslenerek çocuklarının bulunmasını istedi. 

Manisa'nın Selendi ilçesinde zorla evlendirilmek üzere 16 yaşındaki yüzde 70 zihinsel engelli çocuktan haber alınamıyor. Çocuklarının hayatından endişe eden ailesi yetkililere çağrı yaptı. 

Ailesinin doktora gittiği gün evde tek başına kalan çocuk, 15 gün önce kendisini 26 yaşındaki Süleyman K. ile evlendirmek isteyen kişiler tarafından kaçırıldı. Görgü tanıklarının beyanlarına göre 16 yaşındaki çocuk, iki erkek ve bir kadın tarafından saçından tutulup yaklaşık 200 metre sürüklenerek zorla beyaz bir arabaya bindirildi. 

Şikayet üzerine yapılan çalışma sonrası çocuğu kaçıran kişilerin Durdu K., oğulları Süleyman K. ve Ferdi K.'ya ulaşılamadı. 3 kişi aranırken kaçırılan çocuğun ailesi de beş gündür tehdit alıyor. 

Ailenin durumu öğrenmesi üzerine jandarmaya yapılan şikayet sonrası Sadiye Çankaya'yı kaçırdıkları tespit edilen Dudu K., oğulları Süleyman K. ve Ferdi K.'ye ulaşılamadı. Firari durumda bulunan 3 kişi her yerde aranırken 16 yaşındaki çocuğun ailesi 5 gündür tehdit aldıklarını söyledi.

Çocuklarının hayatından endişe ettiklerini söyleyen aile, kaçıranların "kızınızın ölüsü sizin dirisi bizim" diyerek tehdit ettiklerini kaydetti. Aile, çocuklarının bulunması için yetkililere seslendi.