19 Eylül 2024 Perşembe

'Yüz binlerce öğretmen taban maaş bekliyor'

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası ve Eğitim Sen, komisyonda görüşmeleri süren Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin MEB önünde açıklama yaptı.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası ve Eğitim Sen, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda görüşülmeye başlanılan Öğretmenlik Meslek Kanununa ilişkin Ankara'da bulunan Milli Eğitim Bakanlığı önünde açıklama yaptı.

"Eğitim için nöbetteyiz! Ekmek, gelecek ve memleket için emekten yana bir ÖMK istiyoruz! Taban maaşı geri alacağız" pankartı açılan eylemde, özel okul öğretmenleri için taban maaşları taleplerini yineledi.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'ndan yapılan açıklamada, taban maaş hakkı için uzun süredir mücadelenin sürdüğü ve tüm kamuoyunun öğretmenlerin taban maaş talebinin farkına vardığı belirtildi.

'GÖRÜŞME SÖZÜ ALDIK'
ÖMK'nın komisyona gelmesiyle sendika olarak görüşmelerde söz alıp taban maaş talebini, maruz kaldıkları emek sömürüsünü, nasıl bir mücadele süreci ördüklerini anlattıkları belirtilen açıklamada, konuşmanın sonunda komisyon başkanı Mahmut Özer'in özel öğretim kurumlarında çalışan eğitim emekçilerinin ihtiyaçları konusunda bir değerlendirme yaptığı aktarıldı. Özer'in komisyonun bununla ilgili çalışma yürütmesi gerektiğini söylediği ifade edilen açıklamada, "Özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlere verilecek bir taban maaş hakkı yalnızca özelde çalışan öğretmenlerin ücretleriyle sınırlı değildir. Bu hak öğrencilerimizin eğitim geleceğiyle ilgilidir" denildi.

Taban maaş konusunda komisyonla önemli görüşmelerin süreceğinin sözünü aldıklarını belirten Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, bunu duyurmak için burada olduklarını vurguladı.

'BU KANUNDA ÖZEL OKULDA ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERİN HAKLARI YOK'
Eğitim Sen Hukuk Sekreteri Özlem Tolu ise, "Bu kanun maddesinin içerisinde, özel okul ve kurumlarda çalışan öğretmenlerimizin hakları yok, ücretli öğretmenliğin yasalaştırılması var. Ücretli öğretmen dediklerimiz ise, kölelik koşullarının altında bir maaşla çalışıyorlar. Bu teklif içerisinde, ne yazık ki engelli öğretmenlerimiz yok. 2 müfettişin raporuyla yetersiz görülen bir öğretmen, akademiye çekilerek ardından yetersizliği tespit edildiğinde geri hizmete alınacak. Bu, engelli, görme ya da bedensel engelli öğretmenlerimizin de yetersiz kabul edilerek geri hizmete alınabileceğinin önünü açmak demek" ifadelerini kullandı. 

Eylemde, "Yüz binlerce öğretmen taban maaş bekliyor" sloganı atıldı.