21 Eylül 2024 Cumartesi

Yunanistan'da tren kazası sonrası istifa

Yunanistan'ın Larisa kentinde bir yolcu treniyle kargo treni çarpıştı, 36 kişi hayatını kaybederken, 85 kişi yaralandı. Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etti.

Yunanistan'ın Larisa kentinde bir yolcu treniyle kargo treni çarpıştı, yaşamını yitiren kişi sayısı 36'ya yükseldi, Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etti.

Yunanistan'da başkent Atina'dan Selanik'e doğru yol alan bir yolcu treni, Tesalya bölgesine bağlı Larisa kentinde kargo treniyle çarpıştı.

Belirlemelere göre, tren kazasında en az 36 kişi hayatını kaybetti, 85 kişi ise yaralandı. Çarpışma sonucu yolcu vagonlarında yangın çıktı ve pek çok yolcu yangına yakalandı.

Tesalya bölge valisi Konstantinos Agorastos, yolcu treninin dört vagonunun raylardan çıktığını, en öndeki iki vagonun ise yangın sonucu "neredeyse tamamen yok olduğunu" söyledi. Trende yer alan 194 yolcu güvenli bir şekilde Selanik'e tahliye edildi. Yerel kaynaklar trende 350 civarında yolcunun yer aldığını kaydetti.

Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis, yaptığı açıklamada görevinden istifa ettiğini ve "Bunun kurbanların anısını onurlandırmak için yapabileceğinin en azı olduğunu" belirtti. Karamanlis ayrıca devletin uzun süredir devam eden hatalarının sorumluluğunu aldığını vurguladı.

Üç günlük yas ilan edilirken, Larisa'daki istasyon şefi ihmalle ölüme sebebiyet verme suçlamasıyla tutuklandı.