21 Eylül 2024 Cumartesi

Yunanistan'da halk kazanın ardından sokaklara döküldü

Yunanistan'da 43 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası sonrası sokaklara dökülen halk, demiryolları alanındaki sistematik sorunlara işaret ederek tüm sorumlulardan hesap sordu.

Yunanistan'da en az 43 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası sonrası öfkeli halk sokaklara döküldü. Başkent Atina'da yer alan ve demiryolu denetiminden sorumlu Hellenic Train ofisi önünde toplanan halk, ofis camlarını taşladı ve çöp konteynerlerini ateşe verdi. Polis halka biber gazıyla saldırdı.

Kazanın özelleştirme politikaları ve denetimsizlik sonucu yaşandığını vurgulayan binlerce kişi Atina sokaklarını eylem alanına çevirdi.

Halk ayrıca Selanik ve tren kazasının yaşandığı Larisa'da da sokaklara çıktı.

Yunanistan'daki pek çok sendika ise iş yerlerinde ve sendika binaları önünde eylemler düzenleyerek, greve gideceklerini açıkladı. Sendikalar yaptıkları açıklamada, "Acımız, ölen ve yaralanan üyelerimiz ve vatandaşlarımız için öfkeye dönüştü. Bu trajedi hükümetin demir yollarına saygısızlığından kaynaklandı" dedi.

Ülkenin farklı noktalarında düzenlenen anma etkinliklerinde ise demiryolları sisteminin eskidiği ve denetlenip geliştirilmediğine dikkat çekildi.