22 Eylül 2024 Pazar

Yunanistan'da açlık grevindeki tutsağa destek eylemine polis saldırdı

Yunanistan'da açlık grevinin 67'nci gününde olan hasta tutsak Giannis Michailidis için Sintagma Meydanı'nda yürüyüşe geçen kitleye polis saldırdı. Saldırıya kitlenin yanıt vermesi üzerine çatışma yaşandı.

Yunanistan'da Malandrinos Hapishanesi'nde 23 Mayıs'tan bu yana açlık grevinde olan anarşist Giannis Michailidis için Atina'da Sintagma Meydanı'nda yürüyüşe geçen kitleye polis saldırdı.

Lamia Temyiz Mahkemesi'nin hasta tutsak Mihailidis'in tahliye talebini reddetmesine tepki gösteren kitle, polisin tazyikli su ve biber gazlı saldırısına yanıt verdi, çatışma çıktı. Polis saldırısında yaralananlar oldu.

SAĞLIĞA ERİŞİM HAKKI İHLAL EDİLDİ
İki aydır tahliye talebiyle açlık grevinde olan Mihailidis'in sağlık durumu kötüye gidiyor. Mihailidis, hipoglisemik koma ve böbrek yetmezliği tehlikesiyle karşı karşıya.

DAYANIŞMA EYLEMLERİ AVRUPA'YA YAYILIYOR
8 yıldır tutsak edilen ve verilen 20 yıllık hapis cezasının beşte üçünü tamamlayan Michailidis, şartlı tahliye koşulları oluşmasına rağmen serbest bırakılmıyor. Eğitim, sınav ve sağlığa erişim hakkı elinden alınan Michailidis'in tahliyesi talebiyle İspanya, Almanya ve İtalya'da da eylemler sürüyor.