22 Eylül 2024 Pazar

Yunanistan, göçmenleri engellemek için kara sınırındaki duvarı uzatacak

Yunanistan, Türkiye'den gelen göçmenlerin sınırı geçmesini engellemek için iki ülkenin kara sınırında bulunan 40 kilometrelik duvarın 140 kilometre daha uzatılacağını açıkladı.

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos, Evros bölgesine yaptığı ziyarette göçmenlerin Yunanistan'a girmesini engellemek için Türkiye ile kara sınırında bulunan duvarı uzatmayı planladıklarını açıkladı. Theodorikakos, 2012 yılında inşa edilen 40 kilometrelik duvarın 140 kilometre daha uzatılacağını söyledi.

Duvar son olarak, Türkiye'nin Avrupa Birliği topraklarına geçerek iltica başvurusunda bulunmak isteyen göçmenleri engellemeyeceğini söylemesi sonrası 2021 yılında uzatılmıştı.

Yunanistan polisinin verilerine göre yılın ilk yedi ayında ülkeye giriş yapmaya çalışan 3,554'ü Evros'ta olmak üzere 7,484 mülteci ve göçmen tutuklandı.

Theorodikakos duvarın uzatılmasının Yunanistan'ın "gizli amaçları için insanların acı çekmesinden kâr elde etmeye çalışan" ve "göçü Avrupa'ya karşı bir şantaj malzemesi haline getirenlere" açık bir mesaj vermeyi amaçladığını dile getirdi.