22 Eylül 2024 Pazar

Yunan devletinin mülteci düşmanlığı sürüyor

Yunan sahil güvenliği güçleri Midilli adasına gitmeye çalışan 22 mültecinin yer aldığı teknenin motorunu sökerek mültecileri ölüme terk etti. Mülteciler, Ege denizinde saatlerce sürüklendikten sonra Türk sahil güvenlik güçleri tarafından bulunarak geri gönderme merkezlerine götürüldü.

Yunan devletinin mültecilere dönük düşmanlığı bitmek bilmiyor. Ege denizinden tekneyle Yunanistan'ın Midilli adasına ulaşmaya çalışan ve içlerinde hamile kadınların da bulunduğu Liberya ve Eritreli 22 mülteci, Yunan sahil güvenlik güçleri tarafından geri itildi. Yunan sahil güçleri, mültecilerin bulunduğu tekneye ulaştı ancak mültecileri kurtarmak yerine gecenin ortasında teknenin motorunu sökerek mültecileri Ege denizinde ölüme terk etti.

Mülteciler, Yunan karasularına girmeleri engellendikten sonra çeşitli haber kaynaklarına ulaşarak durumlarını kamuoyuyla paylaştı. Hayatlarını değiştirmek için Avrupa'ya gitmek istediklerini belirten mülteciler, ülkelerinde hayatlarını sürdüremediklerini vurguladı.

22 mülteci, saatlerce aç ve susuz bir şekilde Ege denizinde sürüklendikten sonra Türk sahil güvenliği tarafından bulunarak Küçükkuyu'ya götürüldü. Kimlik kontrolünden geçirilen mülteciler, geri gönderme merkezlerine yollandı.