4 Ekim 2024 Cuma

Yüksekdağ'ın tutuklu yargılandığı dava Kobanê dosyası ile birleştirildi

Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın yargılandığı davanın Kobanê davası ile birleştirilmesi kararı verildi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın "Örgüt yöneticisi olmak", "Örgüt propagandası yapmak", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "Suç işlemeye tahrik" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılamak" iddialarından yargılandığı davanın Kobanê eylemleri davası ile birleştirilmesine karar verildi.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında tutuklu yargılanan Yüksekdağ, sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmadı. Yüksekdağ'ın avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Dava dosyasına gelen belgelerin duruşma zaptına geçirilmesinin ardından savcı, Yüksekdağ'ın sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılamayacağına dair mazeret dilekçesinin kabulüne karar verilmesini talep etti.

Savcı, Yüksekdağ hakkıdaki iddiaların bağlantılı olması nedeniyle mevcut davanın, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan Kobanê eylemlerine ilişkin dava ile birleştirilmesini istedi.

Avukatların talebe ilişkin savunmalarının ardından mahkeme, mevcut dava dosyasının Kobanê eylemleri davası ile birleştirilmesine ve Yüksekdağ'ın yargılanmasına Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilmesine hükmetti.