22 Eylül 2024 Pazar

YPJ komutanları sonsuzluğa uğurlandı

İşgalci Türk devletinin SİHA saldırısı sonucu ölümsüzleşen YPJ ve YAT komutanları Jiyan Tolhildan, Roj Xabûr ve Barîn Botan, binlerce kişinin katıldığı törenle sonsuzluğa uğurlandı.

İşgalci Türk devletine ait Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) saldırısında ölümsüzleşen YPJ ve YAT komutanları Jiyan Tolhildan ve Roj Xabûr ile YAT üyesi Barîn Botan için Hesekê'de uğurlama töreni düzenlendi.

Dijwar Şehitliği'nde düzenlenen cenazeye binlerce kişi katıldı.

Törende konuşan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Edle Misto, "Şehitlerimizin direnişiyle mücadelemizi zafere taşıdık" dedi. Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava'ya yönelik saldırılarını sürdürdüğünü hatırlatan Edle Misto, düşmanı yeneceklerini vurguladı.

YPJ komutanlarından Sozdar Dêrik de Türk devletinin işgal tehditlerine baş eğmeyeceklerini belirtti, saldırıların iradelerini kıramayacağını ifade etti. İşgal saldırılarının tüm bölge halklarını hedef aldığını vurgulayan Sozdar Dêrik, şehitlerin fedai duruşu sayesinde halkın bugüne kadar mücadeleyi sürdürdüğünü kaydetti.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Asya Ebdullah da "YPJ için, tüm savunma birimleri ve yurtsever aileler için direneceğiz" dedi.

Şehadet belgelerinin okunarak ailelerine teslim edilmesinin ardından Roj Xabûr'un cenazesi Dirbêsiyê'ye, Jiyan Tolhildan ve Barîn Botan'ın cenazeleri ise son yolculuklarına uğurlanmak üzere Şehba'ya doğru yola çıkarıldı.