22 Eylül 2024 Pazar

YPG intikam eylemleri gerçekleştirdiğini açıkladı

YPG, gerçekleştirdiği intikam eylemleri sonucunda işgalci Türk devletine bağlı 4 asker ve 9 çetenin öldürüldüğünü; bir araç, bir A-4 ve bir bombaatar silahının imha edildiğini duyurdu.

Halk Savunma Birlikleri (YPG), 23 ve 27 Ekim tarihlerinde Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı intikam eylemleri gerçekleştirdiğini duyurdu.

Türk devletin SİHA saldırıları ve bombardımanlarının aralıksız devam ettiğini kaydeden YPG Basın İrtibat Merkezi, saldırılarda halkın hedef alındığını ve şehadetler yaşandığını hatırlattı. Türk ordusunun hiçbir savaş kuralını tanımadığını vurgulayan YPG Basın İrtibat Merkezi, "Bu vahşi saldırılara karşı meşru savunma çerçevesinde her koşulda halkımızı ve kazanımlarını koruyoruz" ifadelerini kullandı.

23 ve 27 Ekim tarihlerinde işgal altındaki bölgelere yönelik intikam eylemleri gerçekleştirdiklerini kaydeden YPG Basın İrtibat Merkezi, "Eylemler sonucunda 4 işgalci Türk askeri ve 9 çete öldürüldü. Bir araç, A-4 ve bir bombaatar silahı imha edildi" bilgisini paylaştı.

YPG Basın İrtibat Merkezi, işgalci saldırılarına karşı direnişin kesintisiz devam edeceğini vurguladı.