20 Eylül 2024 Cuma

Young Struggle'dan mülteci kampında Kürtlere yönelik saldırılara tepki

Berlin Tegel mülteci kampında Kürtlere yönelik saldırıya tepki gösteren Young Struggle, Alman yetkililerin ve kampın güvenlik görevlilerinin suç ortağı olduğu belirtildi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de sosyalist gençlik örgütü Young Struggle, Tegel mülteci kampında Kürtlere yönelik saldırıyı protesto etti. Berlin Leopoldplatz'ta düzenlenen eylemde yapılan konuşmalarda, bir hafta önce Kürt mültecilerin en az iki gece faşistlerin saldırısına uğradığı ve bazılarının bıçakla yaralandığı belirtildi. Almanya'da mültecilerin barınma konusundaki insanlık dışı durumu ve aynı zamanda ırkçılığın yükselişinin yeni bir şey olmadığının vurgulandığı eylemde, bir ay önce Rheinland-Pfalz'daki mülteci kampı yakınında bir Kürdün ölü bulunduğu, Alman yetkililerin koruma eksikliği ve güvenlik personelinin suç ortaklığı anlatıldı.

NE OLMUŞTU?
Bir hafta önce Tegel mülteci kampında kalabalık bir Arap mülteci grubu "Kafir Kürtler, sizi buradan geri göndereceğiz! Allahu Ekber" tehdit ve DAİŞ sloganları ile iki gün peş peşe Kürt mültecilere saldırmış ve 5 Kürdü yaralamıştı. Teamflex adındaki özel güvenlik firmasının bazı Arap elemanları da saldırıyı önlemek yerine saldırganlara destek çıkmıştı. Saldırıyı duyan ve kampa giden Kürtler, milletvekili ve avukatın kampa girmesi engellenmişti. Yemekhaneye sığınan Kürt mülteciler üçüncü günü ayrı bir çadıra yerleştirilmişlerdi. Berlin'deki Kürt kurumları ve AGİF Berlin ortak bir açıklama ile saldırıya tepki göstermişlerdi.