19 Eylül 2024 Perşembe

Young Struggle yaz kampı sürüyor: Devrim şehitleri anıldı 

Young Struggle yaz kampı birçok etkinlikle sürüyor. Gençlik ve kadın özgürlük mücadelesi üzerine tartışmalar yürütülen paneller ve farklı atölyelerle devam eden kampta devrim şehitleri anıldı. Anmada, yeni Ivana ve Özgürlerin yetişeceği vurgulandı, gençliğin ölümsüzlerin izinden gideceği sözü yinelendi.

Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle'ın 7 farklı ülkeden katılımla gerçekleşen yaz kampı devam ediyor. 

GENÇLİK HAREKETİ, MÜCADELE YÖNTEMLERİ TARTIŞILDI
Kampın ilk günü Avrupa'daki gençlik hareketinin durumunun tartışıldığı bir panel düzenlendi. Dört farklı ülkeden katılan panelistler, gençlik hareketinin analizini yaptı. Panelde gelecek dönem gençliğin perspektifleri ve görevleri tartışıldı.

Panele Almanya'dan katılan "Internationale Jugend" militarizme karşı gençliği örgütlenmeye çağırdı. Rotes Ruhrgebiet Filistin ile dayanışma çalışmalarının gelecek dönemde yoğunlaşılması gerektiğine vurgu yaptı.

YS: GENÇLİĞİN DİNAMİZMİNİ DEVRİMCİ BİR GÜCE ÇEVİRMELİYİZ
Young Struggle Fransa temsilcisi, "Fransa'daki halk cephesi umut değil. Gençliğin dinamizmini sokaklarda yakalamalıyız ve devrimci bir güce çevirmeliyiz" dedi.

'TEK YOLUN ÖRGÜTLÜ BİR YAŞAM OLDUĞUNU GÖSTERMELİYİZ'
Young Struggle Avrupa Eşbaşkanı Kardelen Ezgi ise Avrupa'daki genel politik gelişimleri değerlendirip, "Gençlerin hayatına dokunmalıyız, yoksulluğa ve savaşa karşı gelmenin tek yolunun örgütlü bir yaşam olduğunu gösterebilmeliyiz" dedi.

Panelistler, Kürdistan ve Filistin şahsında dünyanın her yerinde direnenleri selamladı.

DEVRİMCİ GENÇLER ÇEŞİTLİ ATÖLYELERDE BULUŞTU 
Kampta bu yıl aralarında Kürtçe, ekoloji, grafiti, tiyatro, ajitasyon, salsa, özsavunma, halay, Marksizm ve yirmiden fazla her gün gerçekleşecek atölyenin yer aldı.

KADIN DEVRİMİ TARTIŞILDI
Kampta kadın devrimi üzerine de tartışmalar yürütüldü. Farklı gruplarla kadın devrimi, tarih boyuca kadın ayaklanmaları, LGBTİ+ özgürlük mücadelesi, feminist ideoloji ve eleştiriler, günlük hayatta maruz kalınan cinsiyetçilik ve kadın özgürlük mücadelesinde komünist erkelerin rolü üzerine sunumlar yapıldı.

DEVRİMCİ TUTSAKLARA MEKTUP YOLLANDI
Tutsakların Sesi Platformu (TSP) gençlerle birlikte atölye düzenledi. Atölyede, Avrupa'dan tutsaklarla dayanışmanın önemi ve mücadelesi tartışıldı. Türkiye ve Kürdistan'daki tutsaklara mektup gönderildi. 

DEVRİM ŞEHİTLERİ ANILDI: YENİ IVANALAR, ÖZGÜRLER YETİŞECEK
Kampta ayrıcı, devrim şehitleri anıldı. Mart 2015'te ölümsüzleşen Ivana Hoffmann (Avaşîn Tekoşîn Güneş) ve Ocak 2023'te ölümsüzleşen Özgür Namoğlu'nun (Firat Newal) ardından yeni Ivana ve Özgürlerin yetişeceği vurgulanan anmada, gençliğin ölümsüzlerin izinden gideceği sözü yinelendi.

Ölümsüzlerin fotoğraflarının, biyografilerin ve pankartlarının asıldığı anma etkinliği, sergi biçiminde örgütlendi. Açılış konuşmasının ardından saygı duruşuyla devam edildi. Daha sonrasında şiirlerin okunduğu anma, müzik dinletileriyle devam etti. Ayrıca ölümsüzleri anlatan sinevizyon da gösterildi.

Daha sonra Kürtçe, Türkçe, Almanca, Fransızca, İngilizce, Arapça, Farsça, Rusça ve farklı dillerde şarkı ve marş ile devam eden anmada, devrim şehitlerini tanıyanlar söz alarak anılarını anlattı.