21 Eylül 2024 Cumartesi

Young Struggle Ivana Hoffmann ve Coşkun İnce'yi andı

Young Struggle, Rojava'nın Til Temir kentinde DAİŞ çetelerine karşı savaşırken ölümsüzleşen MLKP'li Alman savaşçı Ivana Hoffmann ile Coşkun İnce'yi andı.
Young Struggle, Rojava'nın Til Temir kentinde DAİŞ çetelerine karşı savaşırken 7 Mart 2015 tarihinde ölümsüzleşen MLKP'li Alman savaşçı Ivana Hoffmann ile Coşkun İnce'yi andı.
 
Young Struggle, Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) DAİŞ'e karşı operasyonun sonuna gelindiğine değinerek, "DAİŞ küçük bir alana sıkışmış durumda ve kadınlara, halklara ve ezilenlere bir bir teslim oluyorlar. Rakka işkence hanelerinin, kadın ve çocuk pazarlarının, Suruç, Ankara, Manchester ve Paris katliamlarının, işgal ve soykırımların tecavüzcü çete failleri halkların adaletine teslim oldular, oluyorlar" diye belirtti.
 
Açıklamanın devamında şunlar belirtildi:
"Ivana'yı anmak enternasyonalizmi düşünmek, kadın ve LGBTİQ+'ların öncülüğünü hatırlamaktır. Ivana, Ulrike'nin, Barbara'nın, Rosa ve Arin'in yanında yerini aldı. Yüzlerce diktatör, cunta ve OHAL gelip geçicidir, ama bu tarih kalıcı. Her defasında yeniden filizleniyor kadınların, erkeklerin ve LGBTİQ+'ların faşizme karşı ayaklandığında. Bugün Ivana Baxoz'da savaşıyor."