20 Eylül 2024 Cuma

Young Struggle: Abdullah Öcalan'a özgürlük

Young Struggle, yurtsever gençliğin öncülüğünde yürütülen "Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başkaldır" kampanyasını desteklediğini açıkladı.
Avrupa'da faaliyet yürüten sosyalist gençlik örgütü Young Struggle, yurtsever gençliğin öncülüğünde yürütülen "Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başkaldır" kampanyasını desteklediğini açıkladı.
 
Öcalan'ın devletlerarası komplo ile Türkiye'ye götürüldüğünü hatırlatan YS, barış görüşmelerine son verildiği Temmuz 2015'den itibaren Öcalan'ın ağır tecrit koşullarında tutulduğunu belirtti.
 
Young Struggle, "Abdullah Öcalan Kürt halk kurtuluşunun sembolüdür. Öcalan üzerindeki tam tecrit Kürt halkının tam inkarına denk düşüyor. Dolayısıyla ağırlaştırılmış tecridin diktatör Erdoğan'ın Saray darbesi ve savaş konseptinin devreye sokulmasına denk gelmesi tesadüf değildir" dedi.
 
Alman devletinin Abdullah Öcalan'ı ve flamalarını yasaklama ve kriminalize etme saldırılarının kınandığı açıklamada, saldırılarla Alman devletinin savaş destekçiliğinin üstünü örte çabası olduğu vurgulandı.
 
"Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin parçalanması ve özgürlüğüne kavuşturulması" meşru talebini desteklediklerini belirten Young Struggle, sosyalist, devrimci ve enternasyonalist gençleri kampanyaya destek vermeye çağırdı.