21 Eylül 2024 Cumartesi

Young Struggle 9'uncu Almanya kongresini gerçekleştirdi

9'uncu Almanya kongresini gerçekleştiren Young Struggle, gelecek döneme ilişkin mücadele perspektiflerini tartıştı ve yeni dönemin yönetimini seçti.

Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle, 9'uncu Almanya kongresini gerçekleştirdi. Çok sayıda gencin katıldığı kongrede yürütülen tartışmaların ardından yeni dönem yönetimi seçildi.

Saygı duruşuyla başlayan kongre, divan seçimi ve sinevizyonla devam etti. Ardından faaliyet raporları okundu ve önceki dönem çalışmaları değerlendirildi. Sonrasında ise gelecek dönemin mücadele perspektifleri tartışıldı.

Kriz çalışması, savaş karşıtı mücadele, enternasyonalizm, ekoloji mücadelesi, erkek egemenliğe karşı mücadele gibi farklı başlıklar hakkında devrimci tartışmalar yürütüldü.

Kongrenin ikinci gününde ise diğer örgütlerden gelen mesajlar okundu. IJ (Enternasyonel Gençlik),  RFJ (Kızıl Feminist Gençlik), YDG, Rebell, ZORA, Pride Rebellion, OJD, AGİF, SKB ve TSP adına okunan mesajlarda, yıllardır süregelen işbirliğine dikkat çekildi, karşılıklı öğrenme ve devrimci mücadeleyi omuz omuza yürütme iddiasının güçlendirileceği kaydedildi. 

Ardından öneriler tartışılarak kararlaştırıldı ve yeni dönemin yönetimi seçildi.

Antep'te tutuklanan SGDF üyesi Umut Polat için dayanışma fotoğrafı çekildi ve "Politik tutsaklara özgürlük" sloganı atıldı. Almanya'da YS çalışması da yürüten Özgür Namoğlu'na adanan kongre, "Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm" sloganıyla sona erdi.