20 Eylül 2024 Cuma

Young Struggle 10. Almanya Kongresini gerçekleştirdi

10. Almanya kongresini gerçekleştiren sosyalist gençlik örgütü Young Struggle, gelecek dönemin antiemperyalist, antifaşist, enternasyonalist mücadele perspektiflerini tartıştı.

Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle (YS), 10. Almanya kongresini Frankfurt'ta gerçekleştirdi. Kongrenin açılış konuşmasını yapan YS Eş Genel Başkanı, gençlik mücadelesinin ilerlemeye devam ettiğini belirterek, tartışmaların verimli geçeceğine olan inancını dile getirdi ve başarılar diledi.

Devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına yapılan saygı duruşunun ardından dost örgüt ve kurumların selamlama mesajları okundu.

Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) adına yapılan konuşmada, gençliğin diğer kuşaklara güç verdiği vurgulanarak, faşist hareketlerin yükselişte olduğu ve gelecek dönemde antifaşist mücadelenin önemine dikkat çekildi.

'GENÇLİĞİN İTİRAZI YÜKSELİYOR'
SGDF'nin kongreye gönderdiği selamlama videosunda, işçi sınıfı ve ezilen halkların, gençlerin, kadınların, LGBTİ+'ların mücadelesinin büyümeye devam ettiğine, dünyanın dört bir yanında emperyalist kapitalist sisteme karşı gençliğin itirazının yükseldiğine dikkat çekildi.

Genç kadın örgütü ZORA adına yapılan konuşmada, savaş ve krizin gençlerin ve kadınların günlük yaşamlarını etkilediğine, erkek egemen sisteme, kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi ve umudu büyütmenin önemine dikkat çekildi. Konuşmada, ataerkil sisteme ve erkek egemen kapitalist devletin devrimcilere yönelik baskısına karşı yan yana durmaya devam edileceği, sokaklarda omuz omuza mücadele etmenin sürdürüleceği kaydedildi.

LGBTİ+ örgütü Pride Rebellion, Almanya ve dünya genelinde yükselen faşizmin, LGBTİ+'lar için büyük bir tehlike olduğuna, LGBTİ+'lara yönelik inkar politikasının yaşamın her alanında devam ettiğine işaret ederek, LGBTİ+ mücadelesinin sınıf mücadelesiyle bağlantısını vurguladı.

ÇALIŞMA VE PERSPEKTİF RAPORLARI DEĞERLENDİRİLDİ
Mesajların ardından divan seçimi yapıldı, çalışma raporu okundu ve rapora ilişkin tartışmalar yapıldı.

Tartışmalarda, Almanya'da yükselen faşizm dalgasına, İsrail'e olan desteğine, göçmen yasalarının sertleştirilmesine, kadına yönelik şiddetin arttığına, Rojava'ya saldırıların artarak devam ettiğine dikkat çekildi ve sosyalist gençliğin mücadelelerde oynadığı öncü rol vurgulandı.

Daha sonra perspektif raporu okunup tartışılarak, antiemperyalist, antifaşist, enternasyonal mücadelenin biçimlerine, kadın özgürlük mücadelesinin, sınıf mücadelesinin araçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

YENİ DÖNEM YÖNETİMİ SEÇİLDİ
Kongrenin ikinci günü okunan selamlama mesajlarının ardından tüzük tartışması açıldı, yapılan değişiklik önerileri tartışıldı ve oylandı. Daha sonrasında karar önerileri tartışıldı ve oylandı. Rapor tartışmalarından çıkan öneriler, oylamayla gelecek dönemin perspektifi olarak karara bağlandı.

Kongrede yeni dönem yönetim seçimi yapıldı. Yeni seçilen yönetim adına yapılan konuşmada, alınan kararlar ve perspektiflerin ışığında yeni döneme daha kararlı ve enerjik girileceği kaydedildi, herkese başarılar dilendi.

Kongre "gençlik gelecek, gelecek sosyalizm" sloganlarıyla sona erdi.