20 Eylül 2024 Cuma

Yılmaz Behrareş Viyana'da anıldı

MLKP Rojava komutanlarından Yılmaz Behrareş için Viyana'da anma gerçekleştirildi.

12 Haziran'da ölümsüzleşen Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) komutanı Yılmaz Behrareş (Osman Nuri Ocaklı) Avusturya'nın başkenti Viyana'da anıldı.

Anma, Yılmaz Behrareş şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşen devrimciler için saygı duruşuyla başladı.

Sinevizyon gösteriminin ardından MLKP Merkez Komitesi'nin "Osman Nuri Ocaklı yoldaş ölümsüzdür! Savaştık, savaşıyoruz, savaşacağız" başlıklı açıklaması okundu.

Yılmaz Behrareş'in devrimci yaşamının anlatıldığı açıklamada "Karadeniz'in işçi, öğrenci ve emekçi köylü gençliğini, Karadeniz işçilerini ve yoksullarını faşizme, inkarcı sömürgeciliğe, erkek egemen sisteme, kapitalist sömürüye ve emperyalizme karşı süren kavgamızda, Cihan Alptekin'den Kemal Pir'e, Fikri Sönmez'den Fatih Öktülmüş'e, Abdullah Özcan'dan Osman Nuri Ocaklı'ya, Ayşe Gülen'den Aydan Ezgi Şalcı'ya değin Karadeniz halkının yüz akı, onuru olan ölümsüzlerin bayraklarını devralmaya, MLKP saflarına katılmaya, KKÖ'ye, KGÖ'ye, FESK'e güç vermeye çağırıyoruz" denildi.

KGÖ: NEREDE İHTİYAÇ VARSA ORADAYDI
Her zaman örgütlü mücadele içinde olan Yılmaz Behrareş'in partisi MLKP'de nerede ihtiyaç varsa orada mücadele ettiğini ifade eden KGÖ temsilcisi, Serêkaniyê'deki direnişin komutanlarından olan Yılmaz Behrareş'in Rojava devrimine katkılarını hatırlattı.

KGÖ temsilcisi, "Yoldaş senin mücadeleni devam ettireceğiz, asla vazgeçmeyecek ve mücadeleyi devrimin zaferine kadar sürdüreceğiz. Karadeniz daha çok Yılmaz'lar yetiştirecek ve faşist şeflik rejimini yıkacağız!" ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı.

Anma toplantısında MKP dayanışma ve baş sağlığı mesajı iletti.