6 Ekim 2024 Pazar

'Yetkililer Şişli Etfal'e ilişkin taleplere kulak tıkıyor'

Şişli Etfal Dayanışması, ücretsiz, nitelikli ve ulaşılabilir sağlık hakkı için başlattığı eylemlerini sürdürüyor. Şişli Etfal Hastanesi önünde yapılan açıklamada "Pandeminin seyri ile beraber nitelikli kamusal sağlık hizmetine ulaşımın ne denli önemli olduğunu bir kez daha gördük. Bir gecelik hastane yatışını fahiş fiyatlarla ücretlendiren özel hastanelere karşı Şişli Etfal bölgenin özellikle dar gelirli insanları için önemini korumaktadır" denildi.

Şişli Etfal Dayanışması, ücretsiz, nitelikli ve ulaşılabilir sağlık hakkı için başlattığı eylemlerini sürdürüyor. Şişli Etfal Hastanesinin taşınmasına karşı gerçekleştirilen eyleme Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de katıldı.

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gerçekleştirilen eylemde Şişli Etfal Dayanışması adına İstanbul Tabip Odası Temsilcisi Betül Kaygusuz basın açıklamasını okudu.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen eylemlerden bu yana dayanışma imzalı "Sağlık hakkıma dokunma" ve "Etfal yenilensin yerinde kalsın" sloganlarını daha çok görmeye başladıklarını ifade eden Kaygusuz, "Yetkililer bu taleplere kulaklarını tıkıyor olabilir ancak bizler halkın Etfal'in taşınmaması konusunda ne kadar ısrarcı olduğunu biliyoruz" dedi.

Konuya ilişkin İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan görüşmeye de değinen Kaygusuz, "Yaptığımız ziyarette hastanemizin akıbetini sorduk ve taleplerimizi bildirdik. Şişli Etfal'in yerinde eski dokusunu koruyacakları bir hastane yapılması konusunda kamuoyu nezdinde bir güvence verilmeli, proje ayrıntıları derhal paylaşılmalıdır" dedi.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Muammer Keskin, "Hastanenin boşaltılmasından sonra Şişli Etfal'in arazisinde ne yapılacağına, hastanenin eski yerine dönüp dönmeyeceğine dair kamuoyuna herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştır" diyerek belirsizliklerin kendilerinde endişeye neden olduğunu ifade etti.

"Şişli Etfal Hastanesi hepimizin hastanesi ve sağlık güvencesidir" diyen Keskin, Şişli Etfal'in yeniden inşa edilerek yerinde kalması ve tam teşekküllü olarak faaliyetine devam etmesi taleplerinin yanında olduklarını vurguladı.