4 Ekim 2024 Cuma

Yeşil Sol Parti'den birlikte mücadele çağrısı

Tüm muhalifleri birlikte mücadeleye çağıran Yeşil Sol Parti Eşsözcüleri, "Toplumun güçlü bir çıkışa ihtiyacı var, bu odağı demokratik muhalefet olarak ortaya çıkarabiliriz. Çıkarmak zorundayız" dedi.

Yeşil Sol Parti Eşsözcüleri Ayşe Erdem ve İbrahim Akın yazılı bir açıklama yaparak, tüm kamuoyunu birlikte mücadeleye çağırdı. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomik krizin baş sorumlusu olduğu hatırlatılan açıklamada, "Hemen istifa etmesi ve erken seçime gitmesi gerekirken iktidarın dış güçlere karşı kurtuluş savaşı başlatmaktan söz etmesi,  muhalefete  yönelik baskı ve tehdit diline başvurması  asla kabul edilemez. Yeşil Sol  Parti ve bu ülkenin muhalifleri olarak AKP-MHP iktidarının dış güçlerin saldırısı söyleminin her seferinde daha baskıcı ve şiddet dolu politikalara neden olduğunu 20 yıldır görüyor ve yaşıyoruz.  Yirmi yıldır yapamadığımız şeyi şimdi başarmak ve bir araya gelerek haklarımızı korumak için harekete geçmek zorundayız. Toplumun güçlü bir çıkışa ihtiyacı var, bu odağı demokratik muhalefet olarak ortaya çıkarabiliriz. Çıkarmak zorundayız" denildi. 
 
Tüm muhaliflerin birlikte mücadeleye çağrıldığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bu ülkenin muhalifleri yıllardır bunca deneyden geçtiler ve bu görevin altından kalkabilecek birikime sahipler. Yeşil Sol Pari olarak dileğimiz ve umudumuz bu birikimi bu iktidardan kurtulma ortak hedefi doğrultusunda harekete geçirmeyi başarabilmektir. Bunu birlikte başarabileceğinize inanıyor, demokrasiden  ve halktan yana olan tüm güçleri  birlikte ortak mücadeleye çağırıyoruz."