20 Eylül 2024 Cuma

Yeşil Sol Parti adayları kadın ve LGBTİ+'larla buluştu

Kadıköy'de kadın ve LGBTİ+'larla bir araya gelen Yeşil Sol Parti 1. bölge milletvekili adayları Konukçu ve Ayyıldız, kadın ve LGBTİ+'larla sokakta mücadeleyi sürdüreceklerini aynı zamanda seslerini de Meclis'e taşıyacaklarını kaydetti. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul 1. bölge milletvekili adayları Kezban Konukçu ve Burcu Ayyıldız, seçimi konuşmak için kadın ve LGBTİ+'larlaKadıköy'de bir araya geldi. 

Yeldeğirmeni'nde bulunan Hadig Kafe&Sanat'ta çok sayıda kadının katılımıyla gerçekleşen toplantıda milletvekili adayları Konukçu ve Ayyıldız kendilerini tanıttı. 

Söz alan Konukçu, seçim sürecinde ve sonrasında mücadeleyi büyüeceklerini, kadınların ve LGBTİ+'ların sözünü sokakta da Meclis'te de etkin kılacaklarını söyledi. Konukçu, "İsyanımızla, coşkumuzla birlikte değiştireceğiz" dedi. 

Yeşil Sol Parti'nin genç milletvekili adaylarından Burcu Ayyıldız da Alevi ve emekçi bir ailede yetiştiğini kaydetti. Meclis'teki kazanımların son derece önemli olduğunu ancak bir araç olduğunu da belirten Ayyıldız, sokakta mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizdi. Geçmiş dönem milletvekillerinin pratiklerini ve militanlıklarını hatırlatan Ayyıldız, aynı pratiği daha da güçlü sergilemek için mücadele edeceklerini belirtti. 

Adayların ardından toplantı serbest sohbetle devam etti.