21 Eylül 2024 Cumartesi

Yeni Zelanda'dan saldırı görüntülerini gösteren Erdoğan'a tepki

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters, katliam görüntülerini seçim mitinglerinde gösteren Erdoğan'a tepki gösterdi. Peters, bu durumun Yeni Zelandalıları tehlikeye attığını söyledi.
Yeni Zelanda hükümeti, 50 kişinin hayatını kaybettiği cami saldırılarının görüntülerini seçim mitinglerinde gösteren AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.
 
Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters, Erdoğan'ın katliamın görüntülerini göstermesinin ülke dışındaki Yeni Zelandalıları tehlikeye atabileceğini söyledi. Kabine toplantısından sonra konuşan Peters, "Bu ülkeyi yanlış yorumlayan bu tür her şey – şüphelinin Yeni Zelanda vatandaşı olmadığı da düşünüldüğünde – Yeni Zelanda halkının geleceğini, güvenliğini ve yurt dışındaki insanlarımızı tehlikeye atıyor ve tamamen haksız bir durum" dedi.
 
Peters, kabine toplantısına ilişkin değerlendirmesinde, "Diğer herhangi bir ülkenin, hatta Türkiye'nin, Yeni Zelanda'yı yanlış yorumlamaması konusunda uzun bir diyalog gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı. Peters, saldırıdan sonra ülkelerini ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na Erdoğan'ın görüntüleri seçim kampanyasında kullanmasının yanlış olduğunu söylediğini de aktardı.