22 Eylül 2024 Pazar

YBŞ: Sömürgeci Türk devletinin saldırısında 2 savaşçımız yaralandı

YBŞ açıklama yaparak Türk devletinin dün Şengal’in köyüne yönelik gerçekleştirdiği SİHA saldırısında iki savaşçılarının yaralandığını belirtti.

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Komutanlığı açıklama yaparak dün Türk devletine ait Silahlı İnsansız Hava Aracı'nın (SİHA) Şengal’in Behreva köyünde hedef aldığı araçta yaralanan iki kişinin savaşçıları olduğunu belirtti.

Açıklamada işgalci Türk devletinin bir haftadır devam eden hava hareketliliğinde en son 29 Ağustos günü SİHA ile YBŞ güçlerine ait bir aracı hedef aldığı hatırlatıldı. YBŞ, "Bu saldırıda görevleri başında olan 2 arkadaşımız yaralandı" dedi.

Saldırıların tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştiğini belirten YBŞ, "Bu saldırılar karşısındaki sessizlik Türk devletini cesaretlendiriyor. Varlığını bu saldırılarla devam ettirmeye çalışan Türk devleti artık sonunun geldiğini anladığı için saldırılarını yoğunlaştırıyor" ifadelerini kullandı.

Türk devletinin saldırılar ile halkı korkutmaya çalıştığını vurgulayan YBŞ şunları belirtti: "Halkımız işgale ve soykırıma izin vermemelidir. Artık ihanetçilere ve kendini satanlardan hesap sorulmalıdır. Bizler halkımızın savunma gücü olarak tüm bedelleri ödemeye hazırız."

Açıklamanın sonunda YBŞ işgale karşı mücadeleyi büyüteceklerinin sözünü verdi.