19 Eylül 2024 Perşembe

Yaşatacağız Platformu: Katliama geçit vermeyeceğiz

Niğde ve Altındağ'daki hayvan katliamlarına karşı yan yana gelen Yaşatacağız Platformu, "Maruz kaldığımız korkunç katliam görüntülerinin bizlere çaresiz hissetirmesine izin vermeyeceğiz, öfkemizi diri tutarak bu yasanın uygulanmasını durdurmak için var gücümüzle çabalayacağız" ifadelerini kullandı.

Niğde ve Altındağ'da yaşanan hayvan katliamına karşı hayvan hakları savunucuları, Yaşatacağız Platformu'nun çağrısıyla yan yana geldi. Sütlüce'de bulunan AKP İstanbul İl Başkanlığı önünde yapılmak istenen eylem, polis engellemesi nedeniyle başkanlık binasının karşısında bulunan Nuri Killigil Parkında gerçekleştirildi. Sloganlarla parka giren hayvan hakları savunucuları, "Hükümet istifa", "AKP yaparsa katliam yapar", "Hayvanları da, sokakları da, meydanları da terk etmiyoruz" dövizleri taşıdı.

Basın açıklamasını Sevcan Çamlıdağ ve Ersin Tek okudu.

AKP ve MHP'nin tüm itirazlara rağmen apar topar Meclis'ten geçirdiği katliam yasasının tam 1 hafta önce yürürlüğe girdiği kaydedilen açıklamada, bu bir haftada Niğde ve Altındağ'da köpeklerin toplu halde katledildiği belirtildi.

Niğde ve Altındağ'dan yansıyan görüntülerin buzdağının görünen yüzü olduğu belirtilen açıklamada, "Ayakları bağlanmış, parçalanmış, kafalarına poşetler geçirilerek öldürülmüş ve ölüm çukurlarına atılmış hayvanların görüntüsü, bu yasayla amaçladıklarının sadece küçük bir provası" denildi.

'BU YASANIN HİÇBİR MEŞRUİYETİ YOK'
Halkın büyük çoğunluğunun katliam yasasını reddettiği vurgulanan açıklamada, yasa diye halka dayatılan vahşetin hiçbir meşruiyeti olmadığı belirtildi. Açıklama, şöyle devam etti: "Bu yasayı eninde sonunda, ya şimdi ya da yarın geri çekmek zorunda kalacaksınız! Katliamlarınız, işkenceleriniz gizli kalır sanmayın. Bakın biz buradayız. Sokakta yaşayan dostlarımızın yanında, sizlerin karşısındayız. Ve bilin ki dünden daha kalabalığız, daha kararlıyız! Yıllardır birlikte yaşadığımız komşularımızı, mahalle sakinlerimizi sizin toplama kamplarınıza, kanlı ellerinize teslim etmeyeceğiz!"

'VAHŞETİ DURDURABİLECEK OLAN BİZİZ'
Halkın öfkesinin ve dayanışmasının katliama izin vermeyeceği belirtilen açıklamada, "Niğde'de, Altındağ'da ortaya çıkan gerçekler, katliam yasasını uygulatmamak için bir arada hareket etmek zorunda olduğumuzun bir kanıtı. Maruz kaldığımız korkunç katliam görüntülerinin bizlere çaresiz hissetirmesine izin vermeyeceğiz, öfkemizi diri tutarak bu yasanın uygulanmasını durdurmak için var gücümüzle çabalayacağız. Biz bu vahşeti durdurmak zorundayız. Bu vahşeti durdurabilecek olan biziz" denildi.

'SİZ ÖLDÜRMEK İSTERKEN BİZ YAŞATACAĞIZ'
Katliam yasası yürürlükten kalkana kadar mücadelenin süreceği ifade edilen açıklamada, "Niğde ve Altındağ'da yaşananların bir daha yaşanmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Yaşanan katliamın her bir sorumlusu tek tek hesap verene kadar elimiz yakalarında olacak! Bu sese kulak verseniz iyi edersiniz! Sesimiz aylardır dalga dalga büyüyen, milyonların sesi" denildi.

Açıklama, şöyle devam etti: "Bugün buradan size Yaşatacağız! Platformu olarak ilk kez sesleniyoruz. Katliam yasasına karşı direnişi daha büyük bir birliğe dönüştürüyoruz. Daha öfkeli, daha güçlü ve daha örgütlüyüz. Hep birlikte tek ses olarak haykırıyoruz: Tek bir dostumuzdan bile vazgeçmiyoruz, dostlarımızı vermiyoruz! Ölüm ve katliam politikalarınıza da bu katliam yasanıza da geçit vermeyeceğiz. Siz öldürmek isterken biz yaşatacağız! Mutlaka ama mutlaka yaşatacağız!"

Eylem boyunca, "AKP istifa", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, dostlarımızı vermiyoruz", "Barınaklarınız kan kokuyor", "AKP elini hayvanlardan çek" sloganları atıldı.