20 Eylül 2024 Cuma

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi: Yeldana Kaharman'a ne oldu?

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, Mehmet Ağar'ın oğlu AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar'ın evine gittikten bir sonra evine ölü bulunan ve intihar ettiği iddia edilen Yeldana Kaharman için açıklama yaptı. Kadınlar, yetkilileri ve savcıları göreve çağırdı.

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, Elâzığ'da AKP Milletvekili Tolga Ağar'ın evine gittikten bir gün sonra evinde ölü bulunan gazeteci ve üniversite öğrencisi Yeldana Kaharman için Kadıköy Süreyya Operası önünde açıklama yaptı.

Açıklama yapan Gamze Toprak, erkeklerin devletten aldığı cesaretle 2019'da 474, 2020'nin ilk ayında ise 27 kadını katlettiğini kaydetti.

"Erkekler kadınları katletmekle kalmıyor, baskıları, şiddetleriyle kadınları intihara sürüklüyor" diyen Toprak, şöyle konuştu: "Yeldana Kaharman, Elazığ'da İletişim fakültesi öğrencisiydi ve aynı zamanda yerel bir kanal olan Kanal 23'te çalışıyordu. Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın oğlu AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar ile röportaj yapmak için evine gittikten bir gün sonra Yeldana evinde ölü bulunuyor."

Toprak, Tolga Ağar'ın, Kaharman'a tecavüz ettiğini ve baba Ağar'ın oğlunu helikopterle aldırdığı yönünde iddialar olduğunu hatırlattı, "Bu olaydan sonra bir gün sonra Yeldana intihar ediyor" dedi.

'İNTIHAR MI ETTİ, İNTIHARA MI SÜRÜKLENDİ?'
Toprak, var olan şüpheler üzerine devlet yetkililerinin şu soruları yanıtlamasını istedi:

-AKP Milletvekili Tolga Ağar'ın Yeldana'ya tecavüz ettiği iddiası doğru mu?

-Mehmet Ağar'ın oğlunu helikopterle aldırdığı doğru mu ?

-Kaharman gerçekten intihar mı etti, tecavüz sonrası intihara mı sürüklendi, yoksa susturulmak mı istendi?"

Toprak, savcıları da konuyu aydınlatmak için derla adli soruşturma başlatmaya çağırdı.

'TEKRAR EDİYORUZ: YELDANA'YA NE OLDU'
Toprak, "Yeldana'nın şüpheli bir biçimde hayatını kaybetmesi ne ilk ne de son" dedi ve ekledi: "Hâlâ Rabia Naz'a, Nadira'ya, Dersim'de kayıp olan Gülistan Doku'ya ne olduğunu soruyoruz. Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok. Tekrar ediyoruz; Yeldana'ya ne oldu? Yeldana'nın ve şüpheli bir biçimde hayatını kaybeden tüm kadınların peşini bırakmayacağız."

Eylem, "Erkek adalet değil gerçek adalet" ve "Kadın, Yaşam, Özgürlük" sloganlarının ardından sona erdi.