20 Eylül 2024 Cuma

Yaşamak İstiyoruz eyleminde Şule Çet davasına çağrı

Bu ay 41'incisi yapılan Yaşamak İstiyoruz eyleminde, 15 Mayıs'ta görülecek Şule Çet davasına çağrı yapıldı.
Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, Özgecan Aslan'ın katledildiği tarihe atfen her ayın 11'inde yaptığı eylemin 41. haftasında Avcılar Marmara Caddesi Deprem Anıtı önünde yaptı.
 
"Kadına yönelik şiddete son! Yaşamak istiyoruz" pankartının açıldığı eylemde "Kadına uzanan eller kırılsın", "Erkek adalet değil gerçek adalet" sloganlarını atan kadınlar, kadın katliamlarına öfkelerini dile getirdi.
 
Yapılan basın açıklamasında "Kadınlara, çocuklara yönelik taciz, tecavüz ve cinayetlere karşı, sesimizi daha fazla yükseltecek sokakta olmaya devam edeceğiz" denildi.
 
AKP iktidarının kadın ve çocuk düşmanlığının gittikçe arttığı ifade edilen açıklamada, kadınların kazanılmış haklarının gasp edilmek istendiği kaydedildi. Açıklamada, "AKP iktidarı; kadına ve çocuğa yönelik saldırıları engellemek yerine, erkek mahkemeleri, kadına çocuğa tecavüz eden katleden saldırganlara iyi hal indirimi veriyor ya da beraat ettirerek ödüllendiriyor" diye belirtildi.
 
23 Nisan günü Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde 5 yaşında çocuğa cinsel saldırıda bulunulduğunu, yine aynı ilçede Atatürk Mahallesi'nde bir çocuğa cinsel istismar girişiminde bulunulduğu hatırlatılan açıklamada, "İçinde çocukların, kadınların bulunduğu duyarlı halkımız bu saldırıya sessiz kalmadı. Sokaklara taştı, istanbul'un ilçelerinde, Ankara ve İzmir'de eylemler gerçekleştirdi. Kanarya Mallesinde bulunan halk adalet istemiyle sokaklardayken yine aynı senaryoyla karşı karşıya kaldık. Failler için bir girişimde bulunulmadan, çocuklara yönelik cinsel saldırıyı protesto eden halk kitlelerinin eylemleri engellenmek, susturulmak istendi" diye vugulandı.
 
Şule Çet'in katledilmesine değinilen açıklamada, "Şule Çet için adalet talebi bugün binlerce kadının ortak isteği. Tacizi, tecavüzü, katletmeyi görünmez kılmaya çalışan zihniyete karşı; 15 Mayıs'ta Şule Çet için adalet diyerek Ankara Adliyesi önünde buluşacağız adalet isteyen tüm kadınlara çağrımız 15 Mayıs'ta Ankara Adliyesinde birlikte olmak" diye çağrı yapıldı.