4 Ekim 2024 Cuma

Yaşam savunucuları Deniz Gümüşel'in serbest bırakılmasını istedi

Akbelen Ormanları için direnen İkizköylüler ve yaşam savunucuları gözaltına alınan Deniz Gümüşel'in serbest bırakılmasını istedi.

Muğla Milas'ta doğayı kirleten ve Akbelen Ormanları'nın kesilmesine ilişkin halkın dava açtığı Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri'nin sahibi olan YK Enerji'nin ana sponsorluğunda Milas Kaymakamlığı'nın düzenlediği 7. Zeytin Hasat Şenliği'nde gözaltına alınan Deniz Gümüşel için İkizköy direnişçileri basın açıklaması gerçekleştirdi. İkizköy'de zeytinlik arazide gerçekleştirilen açıklamada, "Her ağacı tek tek savunacağız yazılı" pankart açıldı. Açıklamada "Deniz asla yalnız değilsin" sloganları atıldı.

Eylemde konuşan yaşam savunucusu Necla Işık, "Zeytinlerimize, ormanlarımıza, havamıza, suyumuza göz diken onlarcası gibi YK Enerji de rant için, sermayesini güçlendirmek için utanmaz adımlarından birisini daha atarak, Milas Belediyesi ve Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Zeytin Hasat Şenliği'ne sponsor olma pişkinliği göstermekten hiç utanmamıştır. İkizköylülerin aylardır Akbelen ormanları için sürdürdüğü direnişten korkan siyasal iktidar ve işbirlikçisi sermaye güçleri, bugün festival alanında bu absürt durumla ilgili katılımcılarla görüşlerini paylaşarak protesto eden, yaşam savunucusu Deniz Gümüşel arkadaşımızı gözaltına almıştır" dedi.

Işık, Deniz Gümüşel'in serbest bırakılması çağrısında bulundu.