21 Eylül 2024 Cumartesi

Yapı Merkezi önünde 6 gündür grev sürüyor

Yapı Merkezi önündeki grev 6. gününde. İşçiler kazanana kadar mücadele edeceklerini kaydetti.

Yapı Merkezinin Tanzanya'da üstlendiği en uzun demiryolu projesinde çalışan Dev Yapı-İş üyesi işçilerin İstanbul'daki grevi 6.gününde kararlılıkla sürüyor.

Tanzanya'daki işçilerin grevinin kazanımla sonuçlanmasının ardından, İstanbul'da da kazanana kadar mücadelenin süreceğini duyuran Dev Yapı-İş üyesi işçiler sabah saatlerinde Yapı Merkezi önünde bir araya geldi.

Gasp edilen haklarını alana kadar direneceklerini kaydeden işçiler holding önünde baretleri yere vurarak ses çıkarıyor.

İşçilerle dayanışma ziyaretleri de sürüyor. Müzik emekçisi Güven Kargın direniş alanında şarkılarını seslendirirken, İnşaat-İş Sendikası da eyleme destek verdi.

'HAKKIMIZI ALMADAN ASLA BIRAKMAYACAĞIZ'
İşçileri açıklamalarında, "Alın terimizin, hakkımızı arayışımızın 2. haftasındayız. Buraya çok zor şartlarda gedik. Sadece hakkımızı aramak için değil, buraya gelemeyen insanların, işçi arkadaşlarımızın da hakkını aramak için bulunuyoruz. Umuyorum buradan bazı yetkililer bizi dinliyorlardır. Umuyorum anlıyorlardır. Zira biz hakkımızı almadan asla bırakmayacağız" dedi.

'PATRONA ÜÇ TOKAT ATTIK'
İki hafta içinde patrona üç tokat atıldığını belirten işçiler, "Biri Tanzanya'da direnişe başlayan arkadaşlarımızdan geldi. İkinci tokat patronun kapısına dayanan sizlerden geldi. Cuma günü patron temsilcileri geldi 2 bin dolar verip göndereceğiz, hafta sonunu geçiremez dedi. Üçüncü tokat da burada sizlerden geldi" ifadelerini kullandı.

İşçilerin direnişi sürüyor.