16 Eylül 2024 Pazartesi

Xalîde Şerîf ve Hejar Ednan Silêman son yolculuğuna uğurlandı

Qamişlo'da araçlarına yerleştirilen mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden Xalîde Şerîf ve Hejar Ednan Silêman son yolculuğuna uğurlandı.

Qamişlo'nun Enteriyê mahallesinde araçlarına yerleştirilen mayının patlaması sonucu yaşamını yitiren Xalîde Şerîf ve Hejar Ednan Silêman, dün yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuklarına uğurlandı.

Cenaze törenine Demokratik Özerk Yönetim kurum ve temsilcileri, TKŞ ve JKŞ'nin de içinde olduğu siyasi parti temsilcileri, kadın örgütleri katıldı. Xalîde Şerîf ve Hejar Ednan Silêman'ın naaşı morgdan alınarak Şehit Delîl Saroxan Şehitliği'ne araç konvoyuyla getirildi. Şehitlikte toplanan yüzlerce kişi "Şehîd Namirin", "Bi can bi xwin em bi werene ey şehit" ve "Bimre îxanet" sloganlarıyla cenazeleri karşıladı. Merasim töreni devrim şehitleri için saygı duruşuyla başladı.

Şehit Aileleri Meclisi üyesi Kêfo Osman "Şehitlerine sahip çıkan bu halk, Erdoğan ve devletine en büyük cevaptır. Halkımız her zaman şehitlerine sahip çıkmıştır ve çıkmaya devam edecektir" dedi. Saldırılar karşısındaki sessizliği eleştiren Kêfo Osman, Rojava şehitliğinde her yaştan yaşamını yitirenler olduğuna işaret ederek adalet ve eşitliğin gerçek mücadelesinin bu topraklarda verildiğini söyledi.

Cizre Kantonu Yürütme Meclisi Eş Başkanı Telat Yûnis, saldırı ile bölgenin huzur ve güvenliğinin hedef alındığını belirterek, "Dünyayı DAİŞ teröründen kurtarmak için çocuklarını feda eden bu halk, halkların eşitliğine ve birliğine dayanan demokratik özerk yönetim sistemiyle Suriye'ye örnek olmaktadır" dedi.

'BU SALDIRILAR İŞGALCİLERİN KİTABINDA YAZILIDIR'
Kongra Star Koordinasyon üyesi Şîraz Hemo ise, "Hiçbir hukukta, insan hakları ilkelerinde savaş uçakları, SİHA'lar ve ajanlar aracılığıyla sivillere yönelik katliamlar yoktur. Ancak bu saldırılar yalnızca işgalcilerin kitabında yazılıdır" ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra Şehit Aileleri Meclisi, Xalîde Şerîf ve oğlu Hejar Ednan Silêman'ın şehadet belgesini okuyarak aile bireylerine teslim etti.

'DÜŞMAN İRADEMİZİ KIRMAK İSTİYOR'
Daha sonra yaşamını yitiren Xalîde'nin oğlu ve Hejar'ın kardeşi Egîd Qamişlo, aile adına söz aldı:  Biz düşmanı değil, önderliği ve şehitleri yaşıyoruz. Önderliğin bize sunduğu bu proje bizim için talimattır, uygulamalıyız. Kürt, Arap ve diğer bileşenler olarak ajanlara karşı durmalıyız. Bizden korkan düşman irademizi kırmak istiyor. Metina, Zap, Heftanin ve Avaşin'e bakalım; düşman yıkılmış, gerilla savaş tünellerinde büyük bir direniş var. Burada birlikte yaşayabiliyorsak, bu dağda şehit düşenler sayesindedir. 'Unutmak ihanettir,' sözünü hiçbir zaman unutmamalıyız."

Xalîde Şerîf ve Hejar Ednan Silêman, zılgıtlar ve "Şehîd Namirin", "Bimire îxanet" sloganları arasında toprağa verildi.