2 Ekim 2024 Çarşamba

Welat Yıldız Stuttgart'ta anıldı

Rojava'da ölümsüzleşen Welat Yıldız Stuttgart'ta anıldı.

Kanser tedavisi devam ederken 8 Nisan günü Rojava'da ölümsüzleşen Welat Yıldız (Serfiraz Nidal), Almanya'nın Stuttgart kentinde anıldı.

Welat Yıldız şahsında Türkiye ve Kürdistan birleşik devrimi mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına yapılan saygı duruşunun ardından, Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Kürdistan Örgütü'nün yaptığı açıklama okundu.

Açıklamada, Welat Yıldız'ın Şehit Alişer Deniz Tugayı komutanı olarak görevini sürdürdüğü sırada kanser teşhisiyle Rojava'da kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği belirtildi, "Devrim kurumları Serfiraz yoldaşın hastalığı yenme mücadelesinde bütün imkanlarını seferber etti" denildi.

Welat Yıldız'ın mücadele yaşamının anlatıldığı anmada, "Serfiraz yoldaş militanlığı, kararlılığı, direnişçiliği, adanmışlığı ile olduğu gibi dayanışmacılığı, paylaşımcılığı ve mütevaziliği ile de örnek oldu. İnsan ilişkilerinde olduğu gibi doğa ile kurduğu ilişkilerde de içten ve özenli bir komünistti. Çalışma alanlarındaki ve kendindeki erkek egemen bilincin çeşitli yansımalarına karşı partinin kadın özgürlük mücadelesi çizgisini rehber aldı" diye belirtildi.

Anma "Welat Yıldız ölümsüzdür" sloganıyla sona erdi.