20 Eylül 2024 Cuma

Washington Post'ta yüzlerce basın emekçisinden 1 günlük grev

Washington Post'ta 750'yi aşkın basın emekçisi, Post Guild Sendikası'nın çağrısıyla sözleşme müzakarelerinde yaşanan tıkanıklığı protesto etmek için 48 yıl sonra ilk kez 1 günlük greve çıktı.

Washington Post gazetesinde 750'yi aşkın basın emekçisi, 48 yıldan bu yana ilk defa, bağlı olduğu sendikaların aldığı karar gereği, sözleşme müzakerelerinin durdurulmasını ve beklenen işten çıkarmaları protesto etmek için 24 saatlik iş bırakma eylemi yaptı. Basın emekçileri, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkentinde yer alan Washington'da bulunan gazetenin merkezi önünde eylem düzenledi. "Grev" dövizleriyle merkez binası önünde toplanan basın emekçileri, okurlarına da destek çağrısında bulundu.

Post Guild Sendikası yaptığı açıklamada, gazete yönetimiyle 18 aydır sözleşme müzakereleri yürüttüklerini, ancak yönetimin "iyi niyetle pazarlık yapmayı reddettiğini" ve müzakereleri durdurduğunu belirtti.

Sendika liderleri, basın kuruluşunda 1970'lerden bu yana ilk kez grev yapıldığını, son dönemde gazetenin abone sayılarında durgunluk yaşandığını vurguladı.

 Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un sahibi olduğu Washington Post'un 2020'de 3 milyon civarındaki abone sayısının bu yıl yaklaşık 2,5 milyona düştüğü bilgisi yer aldı.

Gazetenin geçici genel müdürü Patty Stonesifer, ekim ayında yaptığı açıklamada, mali sıkıntıları gerekçe göstererek 240 kişinin işten çıkarılacağını duyurmuştu.