22 Eylül 2024 Pazar

Viyana'da ölümsüz devrimciler anıldı

Marksist Leninist komünistlerin Avrupa'da devrim şehitlerini andığı gecelerin sonuncusu Viyana'da yapıldı. Viyana'da yapılan anmada ölümsüz devrimcilere mücadele sözü verildi.

Marksist Leninist komünistlerin Avrupa'nın birçok şehrinde düzenlemiş olduğu anma etkinliklerinin sonuncusu Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirildi.

Devrim şehitlerinin fotoğrafları ve bayrakların asıldığı salonda duygu yüklü anlar yaşandı. Açılış konuşması ile başlayan anma Yaşar Dündar, Ulaş Alankuş, Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin, Nagihan Akarsel ve kimyasal silahlarla katledilen devrimcilerin anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Sinevizyonun gösterimi ardından MLKP temsilcisi yaptığı konuşmada, 15 Haziran 1915'te idam edilen Madteos Sarkisyan (Paramaz) ve 19 Ermeni sosyalisti anan temsilci "Yaşasın özgür ve sosyalist Ermenistan" haykırışları, Mustafa Suphi, Ethem Nejat ve yoldaşlarının bayraklarının taşıyıcısı, İbrahim Kaypakkaya, Mahir Çayan, Deniz Gezmiş ve Mazlum Doğan'ın adanmışlığı ile MLKP'nin mücadelesini sürdürdüğü ifade edildi.

Temsilci Türk devletinin medya savunma alanlarına ve Rojava'ya yönelik işgal saldırılarının sonuç vermeyeceğini söylerken, "Zap'ta gerilla Türk ordusuna nasıl geçit vermediyse, Rojava'da da kaybedecektir" dedi.

MLKP temsilcisi "İşçileri, emekçileri ve tüm ezilenleri MLKP saflarında mücadele etmeye, gençliği Komünist Gençlik Örgütü'nde örgütlenmeye, kadınları Komünist Kadın Örgütü'nde erkek şiddetine karşı hesap sormaya davet ediyorum" sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

PKK, MKP, TKP-ML'nin katılım sağladığı etkinlikte Halkların Birleşik Devrim Hareketi ve Kongreya Star adına mesajlar okundu.

28 Nisan'da Viyana'da ölümsüzleşen MLKP üyesi Yaşar Dündar'ın, TKP-ML/TİKKO gerillası Doğuş Fırat Doğan'ın ve MKP gerillası Eylem Zeytin'in ailelerinin onur konuğu olarak katıldığı etkinlikte Leman Stehn enternasyonal ezgileri ile Hasan Sağlam ise Zazaca marş ve ezgileri ile sahne aldı.

Anma etkinliği ölümsüzlere olan bağlılık sözü ile sona erdi.