21 Eylül 2024 Cumartesi

Viyana'da Atılım Gazetesi'yle dayanışma gecesi yapıldı

Viyana'da Atılım Gazetesi ile dayanışma amacıyla düzenlenen gecede 50'nci sanat yılını kutlayan Ali Asker sahne aldı. Gecede konuşan Tutuklu Gazeteciler Platformu Temsilcisi Necati Abay, tutuklu gazetecilerle dayanışma çağrısında bulundu. Avusturya’nın başkenti Viyana’da Atılım Gazetesi ile dayanışma gecesi düzenlendi. Gecede Ali Asker sahne aldı. Viyana Türkiyeli İşçiler Derneği'nde gerçekleştirilen etkinlikte açılış ve selamlama konuşmasının ardından basın şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu. Yapılan konuşmada Türkiye hapishanelerinde tutuklu gazeteciler selamlanırken Avusturyalı gazeteci Max Zirngast ile Etkin Haber Ajansı muhabiri Adil Demirci’nin de aralarında bulunduğu tutuklu gazetecilerin durumuna dikkat çekildi ve serbest bırakılmaları istendi.

Tutuklu Gazeteciler Platformu Temsilcisi Necati Abay, sözlerine müzisyen Ali Asker’in 50'nci sanat yılını kutlayarak başladı. Atılım’ın 24 yıllık yayın hayatı boyunca büyük bedeller ödeyerek varlık hakkını kazandığını ifade eden Abay, emekçilerin, ezilen halk ve inançların, kadınların, LGBTİ hareketinin, gençlerin sesi olmaya çalıştıklarını ifade etti. Adil Demirci için yapılan çarşamba eylemlerini hatırlatan Abay, Demirci’nin ve bütün tutsak gazetecilerin özgürlüğü için dayanışma çağrısı yaptı. “ETHA Editörü Semiha Şahin’den İsminaz Temel’e, yine tutuklu ETHA muhabiri Adil Demirci’den Dicle Haber Ajansı Muhabiri Nedim Türfent’e değin bütün gazeteciler özgür olana kadar mücadelenin ve dayanışmanın sürmesi gerekiyor” dedi.

Abay’ın konuşması ardından Armağan Uludağ sahne aldı. Uludağ, Nar-ı Sevda albümünden parçalar ve sevilen marş ve halk türkülerini seslendirdi. Ardından sahneye çıkan Ali Asker ise izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Ali Asker, klasiklerinin yanı sıra son albümünden şarkılar da seslendirdi. Uzun yıllardır sürgünde yaşayan sanatçı, herkesi güzel günlerin beklediği mesajını vererek kendisi gibi sürgünde olan akademisyen, gazeteci ve sanatçıların durumuna dikkat çekti.