4 Ekim 2024 Cuma

Vefa Serdar son yolculuğuna uğurlandı

Yaşamını yitiren Mücadele Birliği yazarı Vefa Serdar, ailesi ve yoldaşları tarafından Karacaahmet Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan ve yaşamını yitiren Mücadele Birliği yazarı Vefa Serdar, ailesi ve yoldaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Karaahmet Mezarlığı'nda yapılan törene, HDP Milletvekilleri Züleyha Gülüm, Musa Piroğlu, Dilşat Canbaz Kaya, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, araştırmacı yazar Temel Demirer, Sibel Özbudun'un yanı sıra çok sayıda sosyalist parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.

Devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan törende konuşan Avukat Seher Dursun, Vefa Serdar'ın ömrünü devrimci mücadeleye adadığını hatırlattı. Dursun, "Bugün bütün özellikleriyle kendisi bir devrim olan yoldaşımızı uğurluyoruz. Onu yeni nesillere anlatacağız" dedi.

HİZMETÇİ: ONA SÖZÜMÜZ DEVRİM OLACAK
Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB) adına konuşan Muhammet Hizmetçi, zor günlere rağmen mücadelenin büyüyerek devam ettiğini vurguladı. Vefa Serdar ile 2012 yılında Antakya'da tanıştığını belirten Hizmetçi, "O da gençliğinde sıkı DÖB'lüydü. Yaşamının her gününü devrim düşüyle yaşıyordu. O, mücadelede veren, cezaevinde tutsak düşen, halk için ölen devrimcilerin verdikleri bedellerin bir gün karşılığını bulacağını bilerek yaşıyordu. Hiçbir zaman tereddüt etmedi. 1980'lerin sonunda tam da sosyalizmin geriye düştüğünü söyleyenlere inat, devrimin ve sosyalizmin kazanacağına inandı ve yolunu da buradan belirledi. Leninist çizgide devam etti ve ölene kadar da Leninist'i. Vefa yoldaşa sözümüz devrim olacak" dedi.

'ACIYI BAL EYLEYİP YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Törende konuşan Nuran Güvenilir, Vefa Serdar'ın bütün ömrünü devrime adadığını hatırlatarak, şunları kaydetti: "Vefa yoldaşımız birçok yoldaşını omuz başından uğurladı ve onların hepsinin acısını yüreğinde bir bıçak yarası gibi taşıdı. Bugün biz de onu uğurluyoruz; bir parçamız onunla birlikte gidiyor. Onun taşıdığı gibi bu bıçak sızısını yüreğimizde taşıyacağız. Ve onun dediği gibi; ne kadar bu sızıyı taşısak da acıyı bal eyleyip yürümeye devam edeceğiz. Uğurlar olsun Vefa yoldaş. Sen ODTÜ'de Deniz'in yoldaşı olarak devrim meşalesini alıp bugüne kadar taşıdın. Rahat uyu yoldaş o devrim meşalesi bugün ardıllarının elinde ve zafere mutlaka varacak."

'EN İYİ SAĞ KOLUNU DEVRİM MÜCADELESİNE BIRAKTI'
Tuner Tekin ise 1995 yılında Ulucanlar ve Çanakkale Hapishanesi'nde Serdar ile beraber kaldıklarını anlatarak, "19 Aralık katliamının ikinci gününün sonunda dışarıya çıkmak zorunda kaldığımızda kışlaya götürüldük. Ellerimiz arkadan kelepçeli vaziyetteydi. Vefa ile yan yandaydık. Ona döndüm ve nasıl olduğunu sordum. Kolu çok acıyordu. Kolunu gaz bombası fişeği ağır yaralamıştı. Saatlerce orada tutulduk ve daha sonra o kolunu kaybetti" dedi. Serdar'ın bugüne kadar tanıdığı en iyi satranç oyuncusu olduğunu belirten Tekin, "O en iyi sağ kolunu devrim mücadelesinde bıraktı" diye konuştu. Vefa Serdar'ı anmanın en iyi yolunun verdiği mücadeleye sahip çıkmaktan geçtiğini kaydeden Tekin, "Yaşasın devrimci dayanışma" dedi.

'ONUN SEVGİSİYLE DİMDİK DURACAĞIZ'
Vefa Serdar'ın eşi Aysel Bölücek Serdar ise eşinin kendisine en zor günlerde destek olduğunu vurgulayarak, "O bize hep iyi baktı; bizde Vefa için birbirimize daha fazla sarılacağız. O sevdiklerine 'Seni seviyorum' demekten hiç sakınmadı. Hiçbir zaman sevgisini kısmadı. Biz Vefa'nın sevgisiyle yine onun yolunda, onun gibi dimdik duracağız" dedi.

Anma boyunca "Devrim savaşçıları ölümsüzdür", "Yaşasın devrimci dayanışma", "Vefa'ya sözümüz devrim olacak" sloganları atıldı.