4 Ekim 2024 Cuma

Validebağ'da bilirkişi keşfi yapıldı

Validebağ'da direnişin 156. gününde halkın açtığı dava kapsamında bilirkişi keşfi yapıldı. Yaklaşık bir saat süren inceleme sonrası heyet korudan ayrıldı. 

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan ve 1999'dan bu yana "sit alanı" olarak korunan Validebağ Korusu'nun ranta açılmasına karşı yürütülen mücadele 156. gününde. AKP'li Üsküdar Belediyesi'nin koruya dair yaptığı projelere karşı Danıştay'a yapılan başvuru sonucu "yürütmeyi durdurma" kararı alınmasına rağmen, belediye çalışma yapma konusunda ısrarlarını sürdürüyor. Belediye son olarak 21 Eylül'de sabah saatlerinde polis eşliğinde kepçe ve kamyonlarla yola kum dökerek, genişletme çalışması başlattı.

Koruda, halk tarafından açılan dava kapsamında 20 Nisan'da yürütmesi durdurulan "Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı/Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı (KANİP/ KAUİP)" için açılan davanın bilirkişi keşfi yapıldı. Keşif öncesinde yurttaşlar koruda bir araya geldi. Bilirkişi heyetini koru kapısında halk ve Validebağ avukatı karşıladı. Heyet ile birlikte koruyu dolaşan halk heyete bilgi verdi. Yaklaşık bir saat süren inceleme sonrasında heyet korudan ayrıldı.