20 Eylül 2024 Cuma

Urfa Kadın Platformu: Çocuk istismarı faillerinin aklanmasına izin vermeyeceğiz

Çocuk istismarına tepki gösteren Urfa Kadın Platformu, "Çocuk istismarına karşı isyanımızın sesini yükseltiyoruz. Çocuklarımızın karanlığa kurban edilmesine ve faillerin aklanmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Urfa Kadın Platformu, Hiranur Vakfı'nda yaşanan istismar başta olmak üzere çocuk istismarına karşı Topçu Meydanında açıklama yaptı. Eyleme, HDP ve CHP de destek verdi. "Çocuklarımızı karanlığınıza teslim etmeyeceğiz" yazılı pankartın açıldığı eylemde konuşan platform üyesi Selma Ateş, istismarın üzerinin iktidar tarafından korunduğunu hatırlattı.

Ateş, "Devlet olmanın sorumluluğu yerine getirilmeli, hiçbir istismar vakası gizlenmemeli, cezasız bırakılmamalı ve üstünün örtülmesine izin verilmemelidir. Hiçbir yapı tarafından denetlenmeyen ve ne yaptıkları bilinmeyen bu yapılara çocuklarımız teslim edilemez. Hiçbir dini hassasiyet bahane edilerek, hiçbir istismar ve tecavüz örtbas edilemez. Altı yaşından itibaren sistematik biçimde cinsel şiddete maruz bırakılan kız çocuğunun yaşadıklarının üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz. Çocuk istismarına karşı isyanımızın sesini yükseltiyoruz. Çocuklarımızın karanlığa kurban edilmesine ve faillerin aklanmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Açıklama atılan sloganlarla son buldu.