4 Ekim 2024 Cuma

'Üniversiteler ayakta, hükümet istifa'

İstanbul'da sokağa çıkan Gençlik Örgütleri, polisin engelleme girişimlerine rağmen "Üniversite ayakta, hükümet istifa" sloganıyla yürüdü. Ankara'da ODTÜ'de üniversite öğrencileri, "Hükümet istifa" dedi. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri de Hisarüstü'nde yürüyüş yaptı. 

Saray'ın ekonomik krizin faturasını halka kesilmek istenmesine izin vermeyeceğini kaydeden Gençlik Örgütleri ve üniversite öğrencileri de İstanbul ve Ankara'da "Hükümet istifa" sloganıyla sokağı doldurdu. 

'ÜNİVERSİTE AYAKTA, HÜKÜMET İSTİFA'
Kadıköy'de buluşan Gençlik Örgütleri, "Bizler doların 13 lira olmasına karşı, 2008'den beri ekonomik krizin gittikçe derinleşmesine karşı sokaktayız. Üniversitelerden memlekete ekonomik krizi haykırmaya, 'geçinemiyoruz' demeye devam edeceğiz. Sokakta olmaya, hükümet istifa demeye devam edeceğiz" diyerek tencere ve tavalarla Yeldeğirmeni'ne yürüyüşe başladı. 

Bu sırada polis Gençlik Örgütleri'nin önünü keserek yürüyüşe izin vermeyeceğini iddia etti. Polise, "Saray'ın polisliğini yapıyorsunuz" diyen Gençlik Örgütleri, engeli tanımayarak "Üniversite ayakta, hükümet istifa" sloganıyla yürüdü. 

Halk da tencere ve tavalarla yürüyüşe destek verdi.

Yürüyüşü Caferağa Spor Salonu'nun önüne kadar sürdüren Gençlik Örgütleri, burada açıklama yaptı. "Geleceğimiz yoksa korkumuz da yok" denilen açıklama, alkış ve sloganlarla sona erdi. 

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ YÜRÜDÜ
Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri de "Hükümet istifa" sloganlarıyla Hisarüstü'nde yürüdü. Halk da öğrenceleri alkış, tencere ve tavalarla destekledi. 

ANKARA'DA ODTÜ'DE YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ
Ankara'da da üniversite öğrencileri ODTÜ'de yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık "Hükümet istifa" sloganları yükseldi. 

Yürüyüşe saldıran polis, çok sayıda kişiyi darp etti. İsmi öğrenilemeyen bir kadın öğrenci işkenceyle gözaltına alındı.