2 Ekim 2024 Çarşamba

Üniversite öğrencisinin ihmal sonucu ölümü yurt önünde protesto edildi

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi hemşirelik bölümü öğrencisi Hasan Can Çoban'ın kaldığı yurtta ihmaller sonucu yaşamını yitirmesi, Sıhhiye'deki yurt önünde protesto edildi. Polis saldırısına rağmen Çoban anıldı. 

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Hasan Can Çoban'ın öğrenci yurdunda ihmal sonucu yaşamını yitirmesine karşı öğrenciler yurt önünde eylem yapıyor. Yurdun bulunduğu sokağa polis barikat kurarak öğrencilere kimlik kontrolü yaparken basın emekçilerini de içeri almadı.

Polis, açıklama için öğrenci yurdunun önüne geçmeye çalışan sağlık emekçileri ve farklı branşlardaki hekimleri hemşirelik öğrencisi olmadıkları gerekçesiyle alana almazken, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Ankara Tabip Odası Tıp Öğrencileri Komisyonu üyelerinin geçişine de izin vermedi. 

Polis, yurt önünde yapılmak istenen açıklamayı engellemeye çalışırken, sağlık emekçileri ve öğrencileri açıklama yapmak istediklerini söyleyerek alanı terk etmedi. Rektörlüğün izin vermediğini ifade eden polisler anma yapmak isteyenleri heykel önünden göndermeye çalıştı.

Polis saldırısına alkışlar eşliğinde "Hasan Can Çoban isyanımızdır” sloganı atarak yanıt verildi. Hacettepe hastanesi girişine alkış ve sloganlar eşliğinde yürünerek eylem burada sonlandırıldı.

NE OLMUŞTU?
Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Hasan Can Çoban, Sıhhiye'ki öğrenci yurdunda kalp krizi geçirmişti. Acil durum yönetim aracı olan mavi kodun (2222) çalışmaması ve çağrılan ambulansın yurdun kapısına kurulan iftar çadırı nedeniyle içeri girememesi üzerine Hasan Can Çoban yaşamını yitirmişti.