3 Ekim 2024 Perşembe

Uluslararası komplo Paris'te protesto edildi

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 1999 yılında uluslararası komployla Türkiye'ye getirilmesine Paris'te tepki gösterildi. 

Uluslararası komplo Paris'te protesto edildi. PKK lideri Abdullah Öcalan'ın uluslararası komployla Türkiye'ye getirilmesinin 23'üncü yılında Paris République Meydanı'nda toplanan kitle sloganlarla Bastille Meydanı'na kadar yürüyüş düzenledi.

Pankart ve bayraklarla yürüyen kitle komployu lanetleyerek Öcalan'a özgürlük istedi.

Bastille Meydanı'nda sona eren yürüyüşte KCK adına Zübeyir Aydar konuşma yaptı. Uluslararası komplonun gerçekleştirildiği dönemin siyasal koşullarına dikkat çeken Aydar, "O günden bugüne bu komployu boşa çıkartmak için mücadele ediyoruz. Başkanımız özgürleşinceye kadar bu mücadele sürecektir" dedi.

Eyleme Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTIT), Fransa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ve Halkların Kardeşliği Platformu (BİRKAR) da katıldı.

ACTIT ve SKB'liler adına eylemde yapılan konuşmada, uluslararası komplonun Kürdistan devrimini geriletmek ve Kürt özgürlük mücadelesini boğmak amacıyla emperyalistlerin işbirliğiyle gerçekleştirildiği belirtildi.

İmralı'nın halkların mücadelesine kastetmiş bir rejimin adı olduğu belirtilen konuşmada, "Uzun yıllardır tecrit ile teslim alınmaya çalışılan Kürt halkının iradesidir" denildi.

Konuşmada hasta tutsakların durumuna da dikkat çekildi, "Hasta tutsaklara adı konulmamış bir idam uygulaması dayatılıyor. Bu katletme siyasetine karşı ses olmak zorundayız" ifadelerine yer verildi.