16 Eylül 2024 Pazartesi

Ulm'da 'savaşa karşı barış' eylemi

Ulm'da düzenlenen "savaşa karşı barış" eyleminde, yeni faşist hareketlerin elde ettiği başarılara dikkat çekildi ve mücadele çağrısı yapıldı.

Güney Almanya'nın Ulm şehrinde, "Silahlanmayı durdur", "Putin ve NATO'yu durdur", "Gazze'deki soykırımı durdur", "Her türlü emperyalist saldırıya karşı çıkalım, AfD'yi yasaklayın", "İşçiler saflara" talepleriyle eylem yapıldı. 

Internationalistisches Bündnis (Enternasyonal Birlik) ve MLPD adına yapılan konuşmalarda, Ukrayna savaşı, Alman devletinin silah ve askeri ihracatı ve artan yoksullaşma ile dünyanın birçok bölgesinde gerçekleştirilen işgallere dikkat çekildi.

Eylemde bildiri dağıtımı da yapıldı. "Yeni barış hareketi faşizme ve savaşa karşı" dövizlerinin taşındığı eylemde, iki eyalette yapılan ve faşistlerin büyük başarı sağladığına dikkat çekilerek, faşizme mücadelenin önemine vurgu yapıldı.

Eyleme, Almanya Demokratik Haklar Federasyonu (ADHF), Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) ve Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF) taraftarları da destek verdi.

Bildirilerin dağıtıldığı eylem, yapılan konuşmalar ve atılan sloganlardan sonra sona erdi.